iOS Telefonlarda deprem uyarı sistemi nasıl aktif edilir? İphone deprem uyarı sistemi nasıl açılır?

Deprem uyarı sistemini aktif etmek isteyen iphone kullanıcıları, iOS Telefonlarda deprem uyarı sistemi nasıl aktif edildiğini öğrenmek istiyor. Google tarafından yapılan deprem uyarı bildirimi ücretsiz olarak kullanılabilmektedir. Peki iphone deprem uyarı sistemi nasıl açılır? İşte iOS Telefonlarda deprem uyarı sistemini aktif etme yollarının detayları..

Deprem uyarı sistemi, iphone kullanıcıları tarafından gündeme geldi. Deprem uyarı sistemi, dünya genelinde meydana gelen 4.5 üzeri sarsıntıları algılayıp kullanıcılara bildirim gönderir. Google'ın deprem uyarı sistemini kullananlar, olası bir deprem durumunda hızlıca bilgilendirilebilirler. Peki iphone deprem uyarı sistemi nasıl açılır? iOS Telefonlarda deprem uyarı sistemi nasıl aktif edilir? İşte detaylar...

İOS TELEFONLARDA DEPREM UYARI SİSTEMİ NASIL AKTİF EDİLİR?

Deprem uyarı sistemi sadece Android cihazlar için geçerlidir. iOS için Google Deprem Uyarısı sistemi aktif değil.

Söz konusu uygulama sadece Android cihazlar için geçerlidir. iOS için Google Deprem Uyarısı sistemi aktif değil. Deprem Uyarı Sistemi, ABD merkezli teknoloji devi Google'ın Android işletim sistemiyle çalışan telefonlarda kullanılıyor ve ücretsiz olarak tüm kullanıcılara sunuluyor. Ancak bu uyarı bildirimlerini telefonunuzda açmanız gerekiyor.

Android'in deprem uyarıları yalnızca Wi-Fi, kablosuz internet bağlantısı, ya da veri bağlantısı açıksa gönderiliyor.

Android cihazlar için;

Ayarlar bölümünü açın

Konum servisine tıklayın

Bir sonraki aşamada "Deprem Uyarıları" butonuna tıklayın

Son aşamada ise sistemi aktif hale getirin.

Android deprem uyarı sistemi nasıl çalışır? Android telefonda deprem bildirimi nasıl aktif edilir?