iPhone 14'ün fiyatıyla ilgili şaşırtan iddia! Selefiyle aynı olacak...

‘Naver' isimli Güney Koreli bir blog yazarı, Eylül ayında tanıtılması beklenen iPhone 14 serisinin ana modelinin fiyatının iPhone 13 ile aynı olacağını iddia etti. Apple'ın, satışları artırmak ve küresel akıllı telefon pazarındaki yavaşlamanın önüne geçerek talebi dengelemek için iPhone 14 serisinde bu tip bir hamle yapacağı belirtildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

ABD merkezli teknoloji devi Apple, bu yılın Eylül ayında yeni iPhone 14 serisini tanıtmaya hazırlanıyor. Tanıtım tarihi yaklaşırken seriye ilişkin iddialar ve sızıntılar da artış gösteriyor. 'Naver' isimli Güney Koreli bir blog yazarı tarafından paylaşılan yeni bir iddia ise Apple'ın iPhone 14 serisinde fiyat artırmamayı planladığına işaret etti. Söz konusu kararın, artan üretim maliyetleri ve tedarik zincirindeki sorunlara rağmen şirketin üst düzey yöneticileri tarafından alındığı belirtildi.

Aksam.com.tr'nin MacRumors'tan aktardığı habere göre; iPhone 14 serisinin ana modelinin fiyat etiketi, iPhone 13 ile aynı olacak. Şirket, serinin ana modelinde bu yıl fiyat artırmayacak. Bu sayede satışların artırılması ve küresel akıllı telefon pazarındaki yavaşlamanın önüne geçilerek talebin dengelenmesi hedeflenecek.

iPHONE 13 SERİSİNİN ANA MODELİNİN FİYATI NE KADARDI?

Öte yandan; Apple, merakla beklenen iPhone 13 serisini geçen yılın sonbahar aylarında piyasaya sürmüştü. Yoğun bir taleple karşılaşması beklenen seri, iPhone 12 ailesine göre küçük tasarım değişiklikleriyle gelmişti. Serinin 6,1 inç ekran boyutuna sahip ana modeli, 799 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulmuştu.