iPhone 14 serisiyle ilgili yeni iddia: Yalnızca o modeller, A16 Bionic çipi kullanacak

Paylaşılan yeni bir iddia, Apple'ın iPhone 14 serisinde geleneği bozarak tüm seriyi aynı işlemci modeliyle piyasaya sürmeyeceğine işaret etti. İddialara göre; Apple, iPhone 14 ve iPhone 14 Max'ı, iPhone 13 serisine de güç veren A15 Bionic çiple piyasaya sürecek. iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max ise serinin A16 Bionic çiple gelen tek modelleri olacak.

Aksam.com.tr

Doğa Yurduneri

Ünlü analist Ming-Chi Kuo tarafından ortaya atılan yeni bir iddia, ABD merkezli teknoloji devi Apple'ın bu yıl iPhone 14 serisinde geleneği bozarak tüm seriyi aynı işlemciyle piyasaya sürmeyeceğine işaret etti. Kuo, şirketin yeni iPhone serisinde önceki nesilde yer alan işlemciyi kullandığı modellerin de olabileceğine işaret etti.

İddialara göre; teknoloji devi, iPhone 14 ve iPhone 14 Max'ı, iPhone 13 serisine de güç veren A15 Bionic çiple piyasaya sürecek. iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max ise serinin A16 Bionic çiple gelen tek modelleri olacak. Böylece şirket, son 10 yıl içerisinde ilk kez bir iPhone serisinde 2 farklı işlemci modeli kullanacak.

Pro modeller, 6 GB RAM kapasitesine sahip olacak. 6.1 inç ekran boyutuna sahip olan iPhone 14 ve 6.7 inç ekran boyutuna sahip olan iPhone 14 Max'ta da RAM kapasitesi, 4 GB'dan 6 GB'a çıkacak.

APPLE, EN SON BU TİP BİR HAMLEYİ iPHONE 5 SERİSİNDE YAPMIŞTI

Öte yandan; Apple, en son bu tip bir hamleyi iPhone 5S'i A7 ve iPhone 5C'yi A6 yonga seti ile piyasaya sürerek yapmıştı. Yeni seride de işlemci farklılıklarını, giriş modellerde yükseltilen RAM kapasitesinin optimize edeceği tahmin edildi.