iPhone 14 serisiyle ilgili yeni iddia! Performansta fark yaratmayacak...

Apple analisti Ming-Chi Kuo, bu yılın Eylül ayında tanıtılması beklenen iPhone 14 serisiyle ilgili yeni bir iddia ortaya attı. iPhone 14 serisinde 4 nm fabrikasyon sürecinden geçen çiplere yer verilmeyeceğine işaret eden Kuo, yeni serinin performans noktasında selefinden büyük bir fark yaratmayacağını dile getirdi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Ünlü Apple analisti Ming-Chi Kuo, merakla beklenen iPhone 14 serisine ilişkin yeni bir iddia ortaya attı. Tayvan merkezli çip üreticisi TMSC'nin yol haritasını paylaşan Kuo, Apple'ın iPhone 14 serisinde yeni çip teknolojisine geçiş yapmayacağını açıkladı. Seride kullanılacak olan A16 Bionic çiplerin; en yeni nesil MediaTek, Qualcomm ve Exynos çiplerin aksine 4 nm fabrikasyon sürecinden geçmeyeceği belirtildi.

Aksam.com.tr'nin Gizmochina'dan aktardığı habere göre; A16 Bionic çipler, TMSC'nin mevcut 5 nm üretim teknolojisini kullanmaya devam edecek. Böylece Apple, üst üste piyasaya sürdüğü son 3 iPhone ailesinde 5 nm'lik çipleri kullanmış olacak. Bu nedenle; yeni seri, performans ve güç tasarrufu noktasında selefinden önemli bir fark yaratmayacak.

iPHONE 14 AİLESİNİN TÜMÜ, A16 BIONIC ÇİPİ KULLANMAYACAK

Öte yandan, daha önce ortaya atılan iddialar da Apple'ın A16 Bionic çipi yalnızca serinin üst segment iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max modellerinde kullanacağına işaret etmişti. iPhone 14 ve iPhone 14 Max'ın ise iPhone 13 ailesinde de kullanılan A15 Bionic çipten güç alacağı dile getirilmişti.