iPhone 14 serisiyle ilgili yeni iddia: Ekranlar iyileşiyor

Apple'ın iPhone 14 serisindeki tüm cihazlarda, ilk kez iPhone 13 serisiyle kullanıcı beğenisine sunulan 120 Hz tazeleme oranına sahip ‘ProMotion' ekran teknolojisini kullanacağı belirtildi. Söz konusu ekran, iPhone 13 serisinde yalnızca ‘Pro' ve ‘Pro Max' modellerde kullanılmıştı.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

ABD merkezli teknoloji devi Apple, birkaç ay önce tanıttığı iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max modellerinde 120 Hz ekran tazeleme oranına sahip 'ProMotion' panel teknolojisini de kullanıcı beğenisine sunmuştu. iPhone 14 serisinde ise söz konusu ekran teknolojisinin, serideki tüm modellerde kullanılacağı iddia edildi.

Aksam.com.tr'nin Beebom'dan aktardığı habere göre; analist Jeff Pu'nun ortaya attığı iddialar, 'ProMotion' ekran teknolojisinin yalnızca 'Pro' modellerde değil, serinin daha uygun fiyatlı modellerinde de yer alacağına işaret etti. iPhone 14, iPhone 14 Max, iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max olmak üzere toplamda 4 cihazdan oluşacak olan serinin, 120 Hz ekran tazeleme oranı sunacağı dile getirildi.

Paylaşılan diğer bilgilere göre; 120 Hz ProMotion ekran, görüntülenen içeriğe göre ekran tazeleme oranının otomatik olarak optimize edilmesini mümkün kılıyor. Böylelikle ekranda içerikler kaydırılırken çok daha akıcı görüntülere ulaşılabiliyor ve aynı anda önemli bir pil tasarrufu sağlanıyor.

TÜM iPHONE 14 MODELLERİ, 6 GB RAM KAPASİTESİYLE GELEBİLİR

Bununla birlikte; iddialar, tüm iPhone 14 modellerinin 6 GB RAM kapasitesiyle geleceğine işaret ediyor. Önceki iddiaların ise RAM kapasitesinin, 'Pro' modellerde 8 GB olacağını gösterdiği biliniyor.

Kısa bir süre önce ortaya atılan diğer iddialara göre ise iPhone 14 serisi, iPhone 6S serisinden bu yana gördüğü en büyük kamera yükseltmesini alacak. Serinin 'Pro' modellerinde, 48 MP'lik bir ana kamera bulunacak. Apple, bu cihazlarda 'Piksel gruplama' teknolojisini kullanarak cihazların hem 48 MP hem de 12 MP çekim modlarını desteklemesini mümkün kılacak. Söz konusu teknoloji ayrıca, düşük ışıktaki çekimlerin de iyileştirilmesini sağlayacak.

Bunun yanında; iPhone 14 Pro, teknoloji dünyasında ilk kez görülen bir ekran tasarımına ev sahipliği yapacak. Bu da bu modellerin, ön kamera için çentikli bir tasarıma sahip olma zorunluluğunu ortadan kaldıracak. Ayrıca serideki tüm modeller; daha yüksek kapasiteli bir batarya, gelişmiş kamera özellikleri ve A16 Bionic mobil işlemciyle gelecek.