iPhone 14 serisinin tanıtım tarihi sızdırıldı! Ne zaman geliyor?

Paylaşılan yeni bir iddia, Apple'ın merakla beklenen yeni nesil iPhone 14 serisinin tanıtım tarihini ortaya çıkardı. Aktarılan detaylar, iPhone 14 ailesinin 13 Eylül tarihinde yapılacak bir tanıtım etkinliğinde görücüye çıkarılacağına işaret etti.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

ABD merkezli teknoloji devi Apple, her yıl iPhone ailesine yeni bir seri daha ekliyor. Yeni serinin piyasaya sürülmesinin ardından yıl boyu, bir sonraki seriye ilişkin iddialar da paylaşılmaya devam ediyor. Yeni iPhone 14 serisine ilişkin ilk iddialar da iPhone 13'ün piyasaya sürülmesinin hemen ardından teknoloji basınına sızdırılmaya başladı. Bunun üzerine, serinin ne zaman tanıtılacağı da merak konusu oldu. Paylaşılan yeni bir iddia ise iPhone 14 ailesinin tanıtım tarihini ortaya çıkardı.

Aksam.com.tr'nin Beebom'dan aktardığı habere göre; söz konusu iddia, yeni nesil iPhone'ların 13 Eylül tarihinde yapılacak bir tanıtım etkinliğinde görücüye çıkarılacağına işaret etti. Etkinliğin çevrim içi platformlar üzerinden veya yüz yüze yapılıp yapılmayacağına ilişkin bir detay ise paylaşılmadı. Apple'ın etkinlikte; yeni Apple Watch Series 8 akıllı saat modeli, AirPods Pro 2 kablosuz kulaklığı ve birkaç yeni Mac modelini de tanıtabileceği tahmin edildi.

İŞTE iPHONE 14 SERİSİYLE İLGİLİ PAYLAŞILAN İLK İDDİALAR!

iPhone 14 serisine ilişkin daha önce paylaşılan ilk iddialara göre seri; iPhone 14, iPhone 14 Max, iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max olmak üzere toplamda 4 modelden oluşacak. iPhone 14 ve iPhone 14 Pro, 6,1 inç boyutunda bir ekranla gelirken diğer 2 model, 6,7 inçlik daha büyük bir panelle kullanıcı beğenisine sunulacak. Tüm modellerde, 120 Hz ekran tazeleme oranı bulunacak.

Bununla birlikte; seri, kameralarda iPhone ailesine önemli bir yükseltme getirecek. Serideki bazı modeller veya tüm cihazlar, 48 MP çözünürlük sunan bir arka kamera kurulumuyla piyasaya sürülecek. iPhone 14 ve iPhone 14 Max, geçen yıl tanıtılan A15 Bionic çipi kullanırken diğer modeller, en yeni nesil A16 Bionic çipten güç alacak. İyileştirilmiş pil ömrü ve yeni çentiksiz tasarım da iPhone 14 ailesinin dikkat çeken özellikleri arasında yer alacak.