iPhone 14, kanlı canlı görüntülendi! Tasarımı ortaya çıktı...

Apple ürünlerine ilişkin bilgileri önceden sızdırmasıyla ünlenen Sonny Dickson, iPhone 14 serisinin son tasarımlarını gözler önüne serdiğini iddia ettiği yeni bir video paylaştı. 1 dakika uzunluğundaki video, Eylül ayında tanıtılması beklenen iPhone 14 ailesinin tasarımına ilişkin bugüne kadar sızdırılan tüm iddiaları doğruladı.

Aksam.com.tr

Doğa Yurduneri

ABD merkezli teknoloji devi Apple tarafından piyasaya sürülen ürünlere ilişkin bilgileri önceden sızdırmasıyla ünlenen Sonny Dickson, iPhone 14 serisinin son tasarımlarını gözler önüne serdiğini iddia ettiği yeni bir video paylaştı. 1 dakika uzunluğundaki video, Eylül ayında tanıtılması beklenen iPhone 14 ailesinin tasarımına ilişkin bugüne kadar sızdırılan tüm iddiaları doğruladı.

Videoda ortaya çıkan detaylara göre; serideki iPhone 14 ve iPhone 14 Max modelleri, iPhone 13 serisine oldukça benzer bir tasarıma sahip olacak. iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max ise Apple'ın ilk çentiksiz telefonları olma niteliği taşıyacak. Apple, 'Pro' modellerde delikli ekran tasarımını kullanacak. Fakat şirket, iPhone 15 serisi ile birlikte çentikli tasarımı tamamen terk edecek.

iPHONE 14 SERİSİ, PERFORMANS NOKTASINDA BÜYÜK BİR FARK YARATMAYACAK

Öte yandan, ünlü Apple analisti Ming-Chi Kuo da kısa bir süre önce merakla beklenen iPhone 14 serisine ilişkin yeni bir iddia ortaya atmıştı. Tayvan merkezli çip üreticisi TMSC'nin yol haritasını paylaşan Kuo, Apple'ın iPhone 14 serisinde yeni çip teknolojisine geçiş yapmayacağını açıklamıştı. Seride kullanılacak A16 Bionic çiplerin TMSC'nin mevcut 5 nm üretim teknolojisini kullanmaya devam edeceğini belirten Kuo, böylece Apple'ın üst üste piyasaya sürdüğü son 3 iPhone ailesinde 5 nm'lik çipleri kullanmış olacağını dile getirmişti. Bu nedenle; yeni serinin, performans ve güç tasarrufu noktasında selefinden önemli bir fark yaratmayacağı ifade edilmişti.

Benzer şekilde, daha önce ortaya atılan iddialar da Apple'ın A16 Bionic çipi yalnızca serinin üst segment modellerinde kullanacağına işaret etmişti. iPhone 14 ve iPhone 14 Max'ın ise iPhone 13 ailesinde de kullanılan A15 Bionic çipten güç alacağı belirtilmişti. Tüm modellerde 6 GB RAM kapasitesiyle geleceği ifade edilen serideki en büyük yükseltmelerin, 48 MP çözünürlük ile arka kamera kurulumunda olması bekleniyordu.