iPhone 14 ile ilgili yeni detaylar sızdırıldı! Kilit ekranı nasıl gözükecek?

Apple'ın bu yılın Eylül ayında tanıtması beklenen iPhone 14 serisinin “Always On Display” özelliğiyle ilgili yeni detaylar sızdırıldı. Söz konusu özelliğin, iPhone 14'ün kilit ekranını çok daha sade bir hale getireceği görüldü.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

ABD merkezli teknoloji devi Apple bünyesinde görev alan yazılım mühendisleri, yeni bir mobil uygulama geliştirmek için Xcode yazılımını kullanıyor. Xcode 14'ün deneme sürümünün de uygulama geliştiricilerin beğenisine sunulmuş olduğu biliniyor. Yakın zamanda Xcode 14'ü inceleyen Steve Moser isimli bir geliştirici ise Apple'ın Eylül ayında tanıtması beklenen iPhone 14 serisinin kilit ekranı ve "Always on Display (Her Zaman Açık Ekran)" özelliğine ilişkin yeni detayları ortaya çıkardı. Paylaşılan ekran görüntülerindeki kilit ekranının, iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max'de yer alacağı belirtildi.

Aksam.com.tr'nin MacRumors'tan aktardığı habere göre; iPhone 14 serisinin Pro modelleri, "Always on Display" modundayken kilit ekranındaki tüm renkleri soluk hale getirecek. Kullanıcılar, bu mod aktifken kilit ekranında yalnızca saat ve takvim gibi detayları görebilecek ve "widget" gibi diğer içerikler ekrandan kaldırılacak. Bununla birlikte, "Always on Display" özelliğinin parlak bir versiyonu da bulunacak.

iPHONE 14 SERİSİYLE İLGİLİ SIZINTILAR DEVAM EDİYOR

Öte yandan; Xcode 14'ün deneme sürümünde, paylaşılan ekran görüntülerinin yalnızca kilit ekranı olduğu belirtiliyor. Bu tasarımın "Always on Display" özelliğiyle ilgisi olup olmadığına ilişkin ise herhangi bir detaya yer verilmiyor. Fakat son dönemlerde hakkında birçok sızıntı paylaşılan iPhone 14 serisinin, "Always on Display" özelliğiyle gelmesi bekleniyor. Bu nedenle; sızdırılan ekran görüntülerinin, "Always on Display" modu aktifken görülecek kilit ekranı tasarımı olduğu tahmin ediliyor.