Apple İphone güncellemesi nasıl, hangi modellere yapılır? iOS 11.3 yenilikleri özellikleri nedir?

iOS 11.3 güncellemesi özellikleri ve hangi modellere güncelleme geleceği merak edilen konular arasında yer alıyor. Apple iphone güncellemesi nasıl yapılır? En fazla tercih edilen teknoloji markalarından biri olan Apple yeni güncellemeler ile iyileştirmeler yapmaya devam ediyor. Dün akşam itibari ile yeni güncelleme kullanıcıların hizmetine sunuldu. Bu güncellemeyi her model yükleyemeyecek. İphone yeni güncellemesini hangi telefonlar yükleyebilecek? iOS 11.3 sürümünü destekleyen Apple cihazlarına haberimiz içerisinden ulaşabilirisiniz. Bir süre önce ortaya çıkan iPhone batarya skandalının ardından, Apple cihazlarına yeni bir ayar seçeneği getirmeye karar verdi. Artık mobil cihazınızda Ayarlar > Batarya menüsüne girdiğinizde, pilinizin aşınma oranını görebileceksiniz. Ayrıca cihazın pili iyi durumda değilse, bataryayı değiştirmeniz için uyarı alacaksınız. Bu özellik iPhone 6 ve üstü modellerde geçerli olacak. Detaylar haberimizde sizlerle.

İphone yeni güncelleme yüklenen modeller ve iOS 11.3 özellikleri araştırılan konular arasında yerini aldı. En fazla tercih edilen teknoloji markalarından biri olan Apple, cihazlarını güncelleştirmeler ile daha bir hale getirmeye devam ediyor. Dün akşam itibari ile yeni güncelleme kullanıcıların hizmetine sunuldu. Yeni güncellemenin adı iOS 11.3. Bu güncellemeyi her model yükleyemeyecek. İphone yeni güncellemesini hangi telefonlar yükleyebilecek? iOS 11.3 sürümünü destekleyen Apple cihazlarına haberimiz içerisinden ulaşabilirisiniz. Yeni güncellemedeki en çok ses getiren özellik bataryalarla alakalı oldu. Bir süre önce ortaya çıkan iPhone batarya skandalının ardından, Apple cihazlarına yeni bir ayar seçeneği getirmeye karar verdi. Artık mobil cihazınızda Ayarlar > Batarya menüsüne girdiğinizde, pilinizin aşınma oranını görebileceksiniz. Ayrıca cihazın pili iyi durumda değilse, bataryayı değiştirmeniz için uyarı alacaksınız. Bu özellik iPhone 6 ve üstü modellerde geçerli olacak. Detaylar haberimizde sizlerle.

APPLE iOS 11.3 ÖZELLİKLERİ NELER?

Kullanıcılar cihazlarından maksimum performansı alabilmek için güç yönetimi özelliğini istedikleri gibi aktif veya pasif hale getirebilecekler. Bu özellik Ayarlar > Batarya bölümünde ulaşılabilir olacak. Özellik iPhone 6, iPhone 6S, iPhone SE ve iPhone 7 modellerinde geçerli olacak.

ARKit 1.5 geliştiricilere açılacak. ARKit sayesinde duvar, kapı ve diğer yüzeylere sanal objeler yerleştirilebilecek. Ayrıca harita editörü sayesinde yüzeylerin yapısı çok daha iyi bir şekilde okunabilecek.

Yeni Sağlık Kayıtları özelliği Sağlık uygulaması içine eklenecek. Bu özellik hastaneler, klinikler ve Sağlık uygulamasının kendisinde bulunan kayıtları bir araya getirecek ve organize edecek. Servis şifre korumalı olacak.

İOS 11.3 HANGİ MODELLERE GELECEK?

iOS 11.3 sürümünü destekleyen Apple cihazları ise şu şekilde:

iPad Air

iPad Air 2

iPad ProiPad 9.7

iPad mini 2

iPad mini 3

iPad mini 4

iPod touch 6th

iPhone 5s

iPhone SE

iPhone 6/6 Plus

iPhone 6s/6s Plus

iPhone 7/7 Plus

iPhone 8/8 Plus

iPhone X

4 YENİ EMOJİ

4 yeni Animoji karakteri eklenecek. Bu karakterler; aslan, ayı, ejderha ve kafatası

Müzik klipleri Apple Music'e eklenecek. Kullanıcılar bu klipleri izlerken hiçbir şekilde reklamlar tarafından rahatsız edilmeyecekler.

Business Chat özelliği beta olacak eklenecek.

Gelişmiş Mobil Konum özelliği sayesinde kullanıcının konumu kolaylıkla acil servislere gönderilebilecek. Elbette bulunduğunuz bölgenin özelliği desteklemesi gerekiyor.

HomeKit yazılım yetkisi sayesinde, geliştiricilere HomeKit'e erişim hakkı sağlanacak.

İPHONE NASIL GÜNCELLENİR?

Aygıtınızı kablosuz olarak güncelleme

Güncelleme olduğunu bildiren bir ileti alırsanız Şimdi Yükle'ye dokunun. Aşağıdaki adımları da izleyebilirsiniz:

Aygıtınızı güç kaynağına takın ve Wi-Fi ile internete bağlanın.

Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme'ye dokunun.

?

İndir ve Yükle seçeneğine dokunun. iOS'in güncelleme için daha fazla alana ihtiyaç duyduğunu belirten ve bazı uygulamaları geçici olarak kaldırmanızı isteyen bir ileti görüntülenirse Sürdür'e veya Vazgeç'e dokunun. iOS kaldırdığı uygulamaları daha sonra yeniden yükler. Vazgeç'e dokunursanız bir sonraki aşamada ne yapmanız gerektiğini öğrenin.

Şimdi güncellemek için Yükle'ye dokunun. Alternatif olarak Sonra'ya dokunabilir ve Bu Gece Yükle'yi veya Daha Sonra Anımsat'ı seçebilirsiniz. Bu Gece Yükle'ye dokunursanız yatmadan önce iOS aygıtınızı güç kaynağına takmanız yeterlidir. Aygıtınız gece otomatik olarak güncellenir.

İstenirse parolanızı girin. Parolanızı bilmiyorsanız ne yapmanız gerektiğini öğrenin.

Kablosuz güncelleme sırasında bir hata görürseniz veya ek alana ihtiyacınız olursa

Aygıtınızı kablosuz olarak güncellemeyi denediğinizde bir hata iletisi görürseniz ne yapmanız gerektiğini öğrenin. Kablosuz güncelleme için daha fazla alana ihtiyacınız varsa iTunes'u kullanarak güncelleme yapabilir veya aygıtınızdaki içeriği elle silebilirsiniz. İster iTunes'u kullanarak ister kablosuz olarak güncelleyin, güncelleme işleminden sonra aygıtınızda aynı miktarda boş alan olacaktır.

Bazı iOS güncellemeleri kablosuz olarak yapılamaz. VPN veya proxy bağlantıları aygıtınızın iOS güncelleme sunucularına bağlanmasını engelleyebilir.

Aygıtınızı iTunes'u kullanarak güncelleme

iOS aygıtınızda kablosuz olarak güncelleme yapamıyorsanız güncelleme işlemini güvendiğiniz bir bilgisayarda iTunes'u kullanarak tamamlayabilirsiniz. Bilgisayarınız, güncelleyeceğiniz iOS aygıtındaki Kişisel Erişim Noktasını kullanıyorsa güncelleme işleminden önce bilgisayarınızı farklı bir Wi-Fi ya da Ethernet ağına bağlayın.

Bilgisayarınıza iTunes'un en son sürümünü yükleyin.

Aygıtınızı bilgisayarınıza bağlayın.

iTunes'u açın ve aygıtınızı seçin.

Özet'i tıklayın, ardından Güncellemeleri Denetle'yi tıklayın.

İndir ve Güncelle'yi tıklayın.

İstenirse parolanızı girin. Parolanızı bilmiyorsanız ne yapmanız gerektiğini öğrenin.

iTunes'da hata iletileri görüyorsanız veya güncelleme için daha fazla alana ihtiyacınız varsa

Aygıtınızı iTunes'u kullanarak güncellerken hata iletileri görüyorsanız yardım alın. Bir güncelleme için daha fazla alana ihtiyacınız varsa aygıtınızdaki içeriği elle silebilirsiniz.