Intel'in yüksek performans oyunlar için geliştirdiği ilk ekran kartı serisi Arc, 2022 yılında tanıtılacak

ABD merkezli teknoloji şirketi Intel, yüksek performans gerektiren oyunlar için geliştirdiği ilk ekran kartı Arc'ı 2022 yılında tanıtacağını açıkladı. Tanıtılan modellerin, pazarda NVIDIA ve AMD ekran kartlarıyla sıkı bir rekabet edeceği tahmin edildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

ABD merkezli teknoloji şirketi Intel, yüksek performans gerektiren oyunlar için geliştirdiği ilk ekran kartı serisinin adını ve tanıtım tarihini açıkladı. 'Arc' adı verilen serinin, 2022 yılında görücüye çıkarılacağı ifade edildi. Şirket; 'Arc' adı altında piyasaya sürülecek serinin yüksek performans grafik kartlarının donanım ve yazılım tarafının yanı sıra, hizmetleri de kapsayacağına işaret etti.

Aksam.com.tr'nin Engadget'tan aktardığı habere göre; 'Alchemist' kod adıyla geliştirilen ilk 'Arc' serisi ekran kartları, 2022 yılının ilk çeyreğinde tanıtılacak. Tanıtılan modeller, masaüstü bilgisayarlar ve dizüstü bilgisayarlarla uyumlu olacak. Intel, söz konusu modeller ile NVIDIA ve AMD'nin tahtını devralmayı hedefleyecek. Sonraki nesil 'Arc' ekran kartları ise Battlemage, Celestial ve Druid kod adlarıyla geliştirilecek.

Diğer yandan 'Alchemist' ekran kartları; donanım tabanlı ışın izleme, değişken oranlı gölgelendirme ve 'Direct12 X Ultimate' teknolojilerini destekleyecek. Intel'e göre; serideki modeller, yapay zekadan güç alarak süper örnekleme de yapabilecek. Söz konusu teknoloji; NVIDIA'nın ekran kartlarındaki yükü azaltırken çözünürlüğü artıran 'DLSS 'Derin Öğrenme ile Süper Örnekleme)' teknolojisi ile rekabet edecek.

'ALCHEMİST' GRAFİK KARTLARI, XE-HPG MİKRO MİMARİSİNİ TEMEL ALACAK

Paylaşılan diğer bilgilere göre; 'Alchemist' grafik kartları, Xe-HPG mikro mimarisini temel alacak. Söz konusu mimari; Xe LP, HP ve HPC mikro mimarilerinin bir karışımı olacak. Xe-HPG'nin ayrıca; gelişmiş grafik özellikleri sayesinde, ölçeklenebilirlik ve hesaplama verimliliği sunması hedeflenecek.

Öte yandan; Intel'in özellikle dizüstü bilgisayarlar ve önceden oluşturulan masaüstü bilgisayarlar için geliştirilen Iris Xe ekran kartlarının, Xe LP mimarisini temel aldığı da biliniyor. Intel, ilk nesil Arc ürünleriyle ilgili 2021 yılı içerisinde daha fazla detay paylaşacağını ifade ediyor.