WhatsApp'ın çoklu cihaz seçeneğine ''çıkış yap'' butonu geliyor

Son günlerde güvenlik açığıyla gündemden düşmeyen ve kullanıcılarının bir kısmını kaybeden WhatsApp, yeni bir güncelleştirme üzerinde çalışıyor. WhatsApp'ın yeni iOS beta sürümü, çoklu cihaz seçeneğine yönelik olarak ''çıkış yap'' butonunu devreye sokacak. Instagram'da da bulunan söz konusu buton sayesinde, başka bir cihazdan açılmış WhatsApp oturumu sonlandırılabiliyor.

Çoklu cihaz özelliği sayesinde WhatsApp hesabı dört farklı cihazda kullanılabiliyor. Ayrıca WhatsApp Web kullanırken aynı zamanda ana cihazın internete bağlı kalma şartı da ortadan kalkıyor. Yeni güncelleme üzerinde çalışan WhatsApp, yayınlanan 2.21.30.16 sürüm numarasına sahip iOS beta sürümü ise "çıkış yap" butonu ile kullanıcılara kolaylık sağlayacak.

WABetaInfo'da yer alan habere göre, WhatsApp iOS beta 2.21.30.16 sürümüyle birlikte uygulamaya yeni bir buton eklendi. Bu butonun adı ise "çıkış yap" oldu. "Hesap Ayarları" sekmesinde yer alan bu buton ile çoklu cihaz desteği kapsamında giriş yapılmış bir cihazdaki WhatsApp oturumu kapatılacak. Bu, başka bir cihazda açılan Instagram hesabı ile daha basit bir şekilde anlatılabilir.

Başka bir cihazda açılan Instagram hesabında, sonrasında güvenlik gerekçesi ile hesabın oturumunu sonlandırmak için "çıkış yap" butonu kullanılıyorsa WhatsApp çoklu cihaz desteğinde de aynı işlevi gören "çıkış yap" butonu kullanılacak.

WHATSAPP ÇOKLU CİHAZ DESTEĞİ NE ZAMAN GELECEK?

WhatsApp çoklu cihaz desteğinin ne zaman geleceği mevcut durumda bilinmiyor. Ancak göründüğü üzere uygulama, iOS beta sürümünde bu özellik için çalışmalarına devam ediyor.