“Retweet” benzeri özellik yolda! Instagram yıllardır eksik olan parçayı tamamlıyor!

Sosyal medya platformu Instagram ''Repost'' özelliğini test etmeye başladı. Yıllardır üçüncü taraf uygulamalarının desteği ile kullanılan ve bir başkasının paylaştığı gönderiyi kendi profilinizde yayınlamayı sağlayan repost yakında Instagram'a resmi olarak gelecek.

En çok kullanılan sosyal medya platformlarından Instagram yıllardır üçüncü taraf uygulamaları ile yapılabilen "Repost" özelliğini test etmeye başladı. Kullanıcıların bir postu kendi hesabından yayınlamak için kullanacağı repost, Twitter'daki retweet özelliğine benziyor.

Twitter'daki "Retweet" özelliğine benzer repost özelliği Instagram'da tüm kullanıcılara sunulmaya hazırlanıyor. Alessandro Paluzzi, Instagram tarafından geliştirilen repost düğmesi ile ilgili özellikler duyurdu.

REPOST GELİYOR!

Instagram kullanıcılarının yıllardır istediği fakat bir türlü sonuca ulaşamadığı 'Repost' butonu nihayet geliyor. Uygulama içerisindeki paylaşım menüsüne eklenen yeni buton 'WhatsApp Status', 'Instagram Stories', 'SMS' gibi diğer paylaşım seçeneklerinin hemen yanında yer alıyor.

Alessandro Paluzzi, repost butonunun ekran görüntüsünü yayınladı. Bir kullanıcı yeniden paylaşmak istediği gönderinin sağ üst köşesinde bulunan menü düğmesine tıkladığında özellik aktif oluyor. Ekrana gelen seçenekler arasında bulunan repost ikonuna bastığında, söz konusu fotoğraf / video kendi hesabında paylaşılıyor.

Aktarılan bilgilere göre Instagram, repost butonuyla paylaşılan bütün gönderileri profilde ayrı bir sekmeye yerleştirecek. Ayrıca repost edilen gönderide, sahibinin hesabı da gözükecek.

Instagram, repost butonunu henüz genel kullanıma açmadı. Halihazırda geliştirme süreci devam ediyor ve çok yakında kullanıma sunulması bekleniyor. Bu arada şirket yeni özellikler eklemeye devam ederken tasarım değişikliklerini de es geçmiyor. Geçtiğimiz günlerde, Instagram'ın TikTok'a oldukça benzeyen yeni ana sayfası ortaya çıkmıştı.