Instagram'dan dikkat çeken özellik! O sayı gizlenebilecek...

Mobil uygulama geliştiricisi Alessandro Paluzzi, Instagram'ın üzerinde çalıştığı yeni bir özelliğe ilişkin ekran görüntüleri paylaştı. Yeni özelliğin, Instagram kullanıcılarının profillerinde takipçi sayısını gizleyebilmesini mümkün kılacağı ifade edildi.

Aksam.com.tr

Doğa Yurduneri

Sosyal medya platformlarındaki yenilikleri önceden paylaşmasıyla ünlenen mobil uygulama geliştiricisi Alessandro Paluzzi, kısa bir süre önce resmi Twitter hesabı üzerinden Instagram'ın geliştirdiği yeni bir özelliğe ilişkin ekran görüntüleri paylaştı. Yeni özelliğin, Instagram kullanıcılarının profillerinde takipçi sayısını gizleyebilmesini mümkün kılacağı ifade edildi. Özelliğin henüz geliştirilme aşamasında olduğu ve yaygın kullanıma sunulmadığının da altı çizildi.

Aktarılan detaylara göre; yeni özellik, kullanıcıların profil sayfalarında takipçileri gizleyebilmesine olanak tanıyacak. İsteğe bağlı olarak kullanılabilecek olan özellik aktif hale getirildiğinde, "Takipçiler" sekmesi profilden kalkacak. Böylelikle diğer kullanıcılar, ilgili hesabı kaç kişinin ve kimlerin takip ettiğini göremeyecek.

INSTAGRAM, ORTAK TAKİPÇİLERİ DE GİZLEYECEK

Instagram ayrıca, yeni özellikle birlikte ortak takipçileri de gizleyecek. Özelliği aktif hale getiren kullanıcıların hesaplarında, ortak takipleri bulunan kişiler yalnızca "Followed by others (Diğerleri tarafından takip ediliyor)" ibaresini görecek. Ortak takipçilerin kim olduğu ise görüntülenemeyecek.