Instagram'da yeni dönem: Yüz tarama ile hesap doğrulama yapılacak

Sosyal medya devi Instagram, kullanıcıların yüz tarama ile hesap doğrulama işlemi yapabilecekleri yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. Selfie videosu ile hesap doğrulama özelliğinin platforma entegre edilmesinin ardından yeni kullanıcıların, kimliklerini doğrulamak için yüzlerini taratacakları kısa bir video çekmeleri gerekeceği ifade ediliyor.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Popüler sosyal medya platformu Instagram, çocuklar ve genç yetişkinler için en tehlikeli uygulamalardan biri olarak görülüyordu. Platform, bu yaygın kanıyı ortadan kaldırabilmek için Instagram'ı kullanmaya devam etmek isteyen kullanıcılarına doğum tarihi bilgisi ekleme zorunluluğu getirmişti. Sosyal medya devi, bu kez de sahte hesaplar ve spam profillerle mücadele edebilmek adına selfie videosu ile hesap doğrulama özelliği üzerinde çalışmaya başladı.

Aksam.com.tr'nin Beebom'dan aktardığı habere göre; ilk olarak sosyal medya danışmanı Matt Navara tarafından fark edilen selfie videosu ile hesap doğrulama sistemi, yeni kullanıcıların yüzlerini tarattıkları kısa bir video çekerek kimliklerini doğrulamalarını zorunlu hale getirecek. Videoda kullanıcıların, yüzlerinin her yönden görünebilmesi için kafalarını farklı yönlere çevirmeleri gerekecek. Daha sonra platformun yapay zeka algoritmaları, videodaki kişinin gerçek bir birey olup olmadığını tespit edecek.

ÇEKİLEN SELFIE VİDEOSU, 30 GÜN İÇİNDE OTOMATİK OLARAK SİLİNECEK

Diğer yandan; platformun çatı şirketi Meta, gizlilik ve güvenliğe ilişkin endişelere yanıt verebilmek adına yeni doğrulama sistemi aracılığıyla kullanıcıların yüz tarama verilerinin toplanmayacağına dair söz verdi. Şirket, çekilen selfie videosunun 30 gün içinde otomatik olarak silineceğine işaret etti.

Selfie videosu ile hesap doğrulama özelliği, güncel olarak yalnızca yeni açılan Instagram hesaplarında kullanılabiliyor. Instagram, mevcut kullanıcıların henüz selfie videosu ile kimlik doğrulamalarının gerekmediğini belirtiyor. Fakat özelliğin, yakın zamanda tüm kullanıcıların beğenisine sunulması bekleniyor.