Instagram'da büyük değişiklik: Gönderiler sonradan düzenlenebilecek

Mobil uygulama geliştiricisi ve tersine mühendislik uzmanı Alessandro Paluzzi, Instagram'ın yeni bir özellik üzerinde çalıştığını ortaya çıkardı. Söz konusu özelliğin, kullanıcıların profillerindeki gönderilerin yerini sonradan değiştirebilmesini mümkün kılacağı ifade edildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Sosyal ağların üzerinde çalıştığı özellikleri önceden sızdırmasıyla ünlenen mobil uygulama geliştiricisi ve tersine mühendislik uzmanı Alessandro Paluzzi, Instagram'ın yeni bir özellik geliştirdiğini ortaya çıkardı. "Profil düzenini yeniden düzenle (Edit grid)" adı verilen özelliğin, kullanıcıların profillerindeki paylaşımların yerini sonradan değiştirebilmesini ve profilini ihtiyaca göre düzenlemesini mümkün kılacağı ifade edildi.

Aksam.com.tr'nin Engadget'tan aktardığı habere göre; Instagram, özelliğin test edilip edilmeyeceğine veya yaygın kullanıma açılıp açılmayacağına yönelik soruları yanıtsız bıraktı. Geliştirilen özelliğin, özellikle Instagram'ı ticari amaçlarla kullanan hesaplar için faydalı olabileceği tahmin edildi. Bununla birlikte; yeni özellik aracılığıyla, önemli bir gönderinin vurgulanabileceği veya öne çıkarılmak istenen gönderilere öncelik verilebileceği ifade edildi.

INSTAGRAM, UZUN ZAMANDIR İŞLETMELERİN İHTİYAÇLARINA YÖNELİK YENİ ÖZELLİKLER EKLİYOR

Diğer yandan; Instagram, uzun bir süredir işletme hesapları ve çevrim içi mağazaların ihtiyaçlarına yönelik yeni özellikler entegre ediyor. Bu nedenle; geliştirilen özelliğin, kamuoyundaki imajını yeniden düzenlemek isteyen şirketler için faydalı olabileceği düşünülüyor. En iyi çalışmalarını sergilemek isteyen sanatçı ve fotoğrafçıların da özellikten faydalanabileceği tahmin ediliyor.