Instagram'da bir devir sona eriyor! Sevilen iki uygulama kaldırıldı

Sosyal medya platformu Instagram, Threads ve IGTV uygulamalarının ardından Boomerang ve Hyperlapse hizmetini mağalazalarından kaldırdı.

Threads ve IGTV uygulamalarının kullanımına son veren Instagram, şimdi de iki sevilen hizmetini uygulama mağazalarından kaldırdı.

ShiftDelete'de yer alan habere göre, Platform, kısa videoların tekrarlanarak uzun bir video döngüsü oluşturmaya yarayan Boomerang ve kullanıcıların zaman atlamalı, hızlandırılmış videolar üretmesine olanak tanıyan Hyperlapse uygulamalarının da fişini çekme kararı aldı.

INSTAGRAM, BOOMERANG VE HYPERLAPSE'A VEDA EDİYOR

İlk başta kapatılan mesajlaşma uygulaması Direct, yerini 2019'da çıkan Threads'a bıraksa da, bu ancak 2021 sonuna kadar sürdü. Sonrasında pandemi sürecinde patlayan Reels videolarının önünü kesmemek için şirket, IGTV uygulamasını da rafa kaldırma kararı aldı.

Attığı bu adımların ardından Instagram, 2014'te piyasaya sürülen Hyperlapse ve 2015'te kullanıma sunulmaya başlanan Boomerang için de aynı şeyi yaparak uygulamaları mağazadan kaldırdı. Apptopia tarafından TechCrunch'a verilen rapora göre aslında bu iki uygulama, 1 Mart'ta mağazadan kaldırılan IGTV ile aynı günde rafa kaldırıldı.

Apptopia'nın elde ettiği veriler, Boomerang'ın kaldırılmadan önce 23 milyon aktif kullanıcı ve 301 milyon toplam indirme sayısı olduğunu gösteriyor. Bunun yanında uygulama, kaldırıldığı gün olan 1 Mart'ta toplam 26 bin indirme daha elde etti. Boomerang, Android ve iOS mağazalarında mevcut iken, Hyperlapse yalnızca iOS marketlerinde bulunuyordu.

Instagram konu hakkında bir açıklama yapmadığından, uygulamaların rafa kaldırıldığının fark edilmesi biraz uzun sürdü. Matt Navarra ve iki Twitter kullanıcısı da dahil olmak üzere birkaç kişi uygulamaların kaldırılması hakkında tweet atınca, daha geniş bir kitle bunun farkına varabildi.

Uygulamaların rafa kaldırılması hakkında şirket tarafından bir açıklama yapılmasa da, Apptopia'nın paylaştığı veriler ve mağazalarda yapılan aramalar bunu doğruluyor. Boomerang ve Hyperlapse uygulama mağazalarından kaldırılmış olsa da, fotoğraf kolajlama özelliğine sahip Instagram Layout hala kullanılır durumda.