Instagram'a gelecek yeni özellikler ortaya çıktı! O özellik can sıkacak...

Tersine mühendislik uzmanı Alessandro Paluzzi tarafından yapılan yeni bir Twitter paylaşımı, Instagram'a gelmesi beklenen 4 yeni özelliği ortaya çıkardı. Geliştirilen özelliklerden birinin, Instagram kullanıcılarının canını sıkabileceği tahmin edildi.

Aksam.com.tr

Doğa Yurduneri

Tersine mühendislik uzmanı Alessandro Paluzzi'nin yaptığı yeni bir Twitter paylaşımı, Instagram'a gelmesi beklenen 4 yeni özelliği ortaya çıkardı. Bu özellikler arasında; profildeki tuşların yeni tasarımı, çift dokunarak hikaye beğenme, biyografide birden fazla bağlantıya yer verme ve profildeki gönderi sıralamasında kronolojik akışı değiştirme özelliklerinin bulunduğu görüldü. Çift tıklama ile hikaye beğenme özelliğinin, yanlışlıkla gönderilen beğenilere yol açabileceği için Instagram kullanıcılarının canını sıkabileceği tahmin edildi.

Aktarılan detaylara göre; platforma gelecek yeniliklerden biri, çift dokunma ile hikaye beğenme özelliği olacak. Bu sayede kullanıcılar, artık hikayeleri parmaklarını ekranın sağ alt köşesine götürmek zorunda kalmadan beğenebilecek. Standart gönderilerde halihazırda kullanıma sunulan özellik, birçok eleştiriyle karşı karşıya kalma olasılığı bulunsa da hikaye beğenme sürecini hızlandırmayı hedefleyecek.

Platforma gelecek diğer bir yenilik kapsamında ise 'Profil' sekmesinde yer alan tuşların tasarımı yeniden düzenlenecek. Kullanıcılara daha fazla seçenek sunması beklenen yeni tasarım, telefonun işletim sistemine göre de değişiklik gösterecek. Bununla birlikte artık, biyografilerde üçüncü parti hizmetleri kullanmadan birden fazla bağlantıya yer verilebilecek.

İLK INSTAGRAM GÖNDERİSİ BİLE EN GÜNCEL GÖNDERİLER ARASINA YERLEŞTİRİLEBİLECEK

Instagram'a gelecek son değişiklik ise profildeki gönderi akışında olacak. Halihazırda yalnızca kronolojik bir sıralamayla görüntülenebilen gönderilerin sıralaması, kullanıcılar tarafından değiştirilebilecek. Bu sayede, ilk gönderi bile en güncel gönderiler arasına yerleştirilebilecek. Kullanıcılar böylece, favori paylaşımlarını profillerinde en üst sıralarda tutabilecek. İçerik üreticiler de en çok beğeni alan paylaşımları ya da sponsorlu gönderileri üzerinde daha fazla hakimiyete sahip olacak.

Öte yandan; Instagram, henüz yeni özelliklere ilişkin resmi bir duyuru yapmadı. Bu nedenle, özelliklerin platforma eklenmesinin biraz daha zaman alabileceği tahmin edildi.