Instagram, yeni bir özelliği test ediyor: Etkileşimi artıracak

Sosyal medya devi Instagram, hikayelerde yeni bir özelliği test etmeye başladı. Kullanıcı etkileşimini artırmayı hedefleyen özelliğin, hikayelere beğeni atılmasını mümkün kıldığı ifade edildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

ABD merkezli sosyal medya devi Instagram, hikayelere yönelik yeni bir özelliği test etmeye başladı. Söz konusu özelliğin, kullanıcıların hikayelere beğeni atabilmesini mümkün kılacağı ifade edildi. Dünya genelindeki kısıtlı bir kullanıcı kitlesiyle test edilen özelliğin, kullanıcı etkilemişini artırmayı hedeflediğinin de altı çizildi.

Aksam.com.tr'nin TechCrunch'tan aktardığı habere göre; yeni özellik ile kullanıcılar, hikayeleri de standart Instagram paylaşımları gibi beğenebilmeye başlayacak. Hikayelere gelen beğeniler ve toplam beğeni sayısı, yalnızca paylaşan kişi tarafından görülebilecek. Beğeni sayısı, bir süre sonra herkese açık hale getirilmeyecek.

Diğer yandan; kullanıcılar, halihazırda Instagram'da hikayelere farklı emojilerle tepki verebiliyordu. Bu durumda da tepkiler, yalnızca hikayeyi paylaşan kişi tarafından görülebiliyordu. Hikaye beğenme özelliğinin ne zaman kullanıma sunulacağı ise henüz açıklanmadı.

META'DAN KONUYA İLİŞKİN AÇIKLAMA GELDİ

Özelliğin test edilmeye başlanmasının ardından Instagram'ın çatı şirketi Meta'dan da konuya ilişkin açıklama geldi. Şirket, açıklamasında "İnsanların, değer verdikleri kişilerle daha fazla bağlantı kurmasına yardımcı olmak için yeni özellikler üzerinde çalışmaya devam ediyoruz. Bunlardan biri olan 'Hikaye Beğenileri'ni de yakın zamanda test etmeye başladık. Bu özellik; hikayelerin beğenilmesine, bu beğenilerin de yalnızca gönderiyi paylaşan kişi tarafından görülmesine olanak tanıyacak" ifadelerine yer verdi.