Kurallara uymayan kişileri... Instagram son noktayı koydu! Yeni dönem başlıyor

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya ağlarından Instagram yeni özelliğine kavuştu. Meta çatısı altında faaliyet gösteren Instagram “Hesap Durumu” özelliği ile kullanıcıları bilgilendirmeyi amaçlıyor. Yeni özellik sayesinde kullanıcılar topluluk kurallarının ihlal edip etmediklerini, hesaplarının kapatılma olasılığını öğrenebilecek.

ShiftDelete

Sosyal medya devi Instagram kullanıcıları bilgilendireceği yeni özelliğini duyurdu. Fotoğraf ve video paylaşımı üzerine kurulan ve aktif olarak milyonlarca kullanıcısı olan Instagram "Hesap Durumu" özelliği ile insanları bilgilendireceğini açıkladı. Bu özellik, kullanıcıların hesaplarının kapatılma ya da banlanma riski hakkında bilgilendirecek.

INSTAGRAM, KURALLARA UYMAYANLARI UYARACAK

ShiftDelete'in haberine göre; Instagram, güncellemelerle kullanımı daha etkili hale getirmeyi amaçlıyor. Bunun için de kullanıcılara yeni güncellemeler sağlıyor. Son güncellemeyle birlikte de platform, hesabı kapatılmak üzere olan ya da herhangi bir riskle karşı karşıya kalan kullanıcıları uyaracak.

Şirket, yeni özellikle ilgili bilinmesi gereken detayları açıkladı. "Hesap Durumu, paylaştığınız bir şeyin (yorumlar, gönderiler veya hikayeler gibi) Topluluk Kurallarına aykırı oldukları gerekçesiyle kaldırılıp kaldırılmadığını ve bunun hesabınızın kaldırılmasıyla sonuçlanma olasılığının olup olmadığını görmenin yollarından biridir."

Bununla birlikte Topluluk Kuralları ihlali gerekçesiyle hesabınız kaldırılırsa Instagram uygulamasından bildirim alacağınızı belirtti. Bu kaldırma işlemini ise Hesap Durumu ekranında istediğiniz zaman kontrol edebileceksiniz. Ayrıca Topluluk Kurallarına aykırı bir durum olmadığını düşünüyorsanız değerlendirme talebinde bulunabilirsiniz.

Instagram CEO'su Adam Mosseri de bu yeni özellikle ilgili Twitter hesabından bir paylaşım yaptı. Yeni özelliğin, daha fazla şeffaflık sağlamaya ve uygulamadaki fırsatları üst seviyeye çıkarmaya yardımcı olduğunu ifade etti. Ayrıca şu sözleri ekledi: "Ayrıca profesyonel bir hesabınız varsa Tavsiye Kurallarımıza aykırı bir içerik paylaşıp paylaşmadığınızı veya profilinizde böyle bir şey olup olmadığını görmek için de Hesap Durumu özelliğini kullanabilirsiniz."