Instagram, Reels süresini uzatıyor! Kullanıma sunmaya başladı...

Şubat ayında kullanıcıların 60 saniyeden uzun ‘Reels' içerikleri çekmesine olanak tanıyan yeni bir özellik üzerinde çalıştığı ortaya çıkan Instagram, 90 saniyelik Reels süresini kısıtlı bir kullanıcı kitlesinin beğenisine sunmaya başladı. Özelliğin yaygın kullanıma açılmasının ardından Instagram'daki Reels oluşturma penceresinde, 4 farklı uzunluk seçeneği görüleceği ifade edildi.

Aksam.com.tr

Doğa Yurduneri

Sosyal medya devi Instagram'ın kısa video özelliği 'Reels'da, güncel olarak 60 saniyeden daha uzun videolar paylaşılamıyordu. Fakat Instagram, Şubat ayında kullanıcıların 60 saniyeden uzun 'Reels' içerikleri çekmesine olanak tanıyan yeni bir özellik üzerinde çalışmaya başlamıştı. Özelliğin kullanıma sunulmasının ardından 'Reels' süresinin, 90 saniyeye uzayacağı ifade edilmişti.

Aktarılan detaylara göre; platform, kısa bir süre önce merakla beklenen 90 saniyelik Reels süresini kısıtlı bir kullanıcı kitlesinin beğenisine sunmaya başladı. Bunun üzerine; özelliğin kullanıma açıldığı grupta yer alan kullanıcılar, Reels oluşturma penceresindeki süre seçenekleri arasında 90 saniye seçeneğini de görmeye başladı. Bu kullanıcılar arasında bulunan Matt Navara, yeni süre seçeneğinden bir ekran görüntüsü de paylaştı.

INSTAGRAM, YENİ ÖZELLİĞİ YAKIN ZAMANDA KULLANIMA SUNABİLİR

Reels'ın en büyük rakibi TikTok da Mart ayı başlarında maksimum video süresi sınırını tekrar uzatmıştı. Söz konusu süre, platformda 3 dakikadan 10 dakikaya çıkarılmıştı. Platform, bu gelişmeden birkaç ay önce kısıtlı bir kullanıcı kitlesi ile 5 dakikalık ve 10 dakikalık videoları test etmeye başlamıştı. Fakat maksimum video süresi sınırının, TikTok'ta en son 2021'in Temmuz ayında 60 saniyeden 3 dakikaya çıkarıldığı da biliniyordu. Süre sınırının artırılmasının, TikTok'u YouTube'a önemli bir rakip haline getireceği tahmin edilmişti.

Instagram'ın da TikTok ile sıkı bir rekabet içerisinde olması nedeniyle yeni özelliği yakın zamanda yaygın kullanıma açabileceği dile getirildi.