Instagram, NFT'leri yaygınlaştıracak! Alım-satım süreci kolaylaşıyor...

Almanya'nın en büyük bankası Deutsche Bank'in yeni raporuna göre; Instagram, ‘NFT'leri yaygınlaştırarak çok daha ana akım bir hale getirecek. Alım-satım sürecini kolaylaştıracak olan Instagram, NFT pazarına giriş engellerini de azaltacak.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Almanya'nın en büyük bankası Deutsche Bank tarafından hazırlanan yeni bir rapor, bankanın Instagram ve NFT pazarıyla ilgili öngörülerini ortaya koydu. Rapora göre; Instagram, 'NFT'leri yaygınlaştırarak çok daha ana akım bir hale getirecek. NFT entegrasyonuyla birlikte alım-satım sürecini kolaylaştıracak olan platform, NFT pazarına giriş engellerini de azaltacak.

Aksam.com.tr'nin CoinDesk'ten aktardığı habere göre; rapor ayrıca, Instagram'ın geniş kitlesi ve güçlü marka bilinirliğinin NFT sektörünü çok daha fazla kabul görür bir hale getireceğine işaret etti. Alman bankacılık devi, Instagram'ın NFT entegrasyonu sağlama hamlesinin başarısızlıkla sonuçlanmayacağını tahmin etti. Bununla birlikte; Deutsche Bank, piyasadaki ortalama NFT ücretlerini ve alım-satım giderlerini baz alarak NFT entegrasyonunun sosyal medya devine yıllık bazda net 8 milyar dolar ek gelir getireceğini hesapladı.

ZUCKERBERG, INSTAGRAM BÜNYESİNE NFT ENTEGRASYONU GELECEĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

Öte yandan; çatı şirket Meta'nın kurucu CEO'su Mark Zuckerberg, 'SXSW 2022' etkinliğinde Instagram bünyesine NFT entegrasyonu geleceğini açıklamıştı. Konuyla ilgili çalışmalar yürütmeye başladıklarına işaret eden Zuckerberg, kullanıcıların platformda halihazırda sahip oldukları NFT'leri sergileyebileceklerini ve yeni NFT'ler üretebileceklerini dile getirmişti.