Instagram, NFT desteğini test etmeye başladı! Gelir getirecek...

Sosyal medya devi Instagram, çatı şirket Meta'nın CEO'su Mark Zuckerberg'ün Mart ayında yaptığı duyuruyu takiben NFT desteğini ABD'deki küçük bir içerik oluşturucu grubuyla test etmeye başladı. Seçili Instagram içerik üreticilerinin, güncel olarak satın aldıkları veya oluşturdukları NFT'leri gönderilerinde, hikayelerinde veya direkt mesajlarında (DM) paylaşabildikleri ifade edildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Meta CEO'su Mark Zuckerberg, bu yılın Mart ayında gerçekleştirilen 'SXSW 2022' etkinliğinde son dönemlerde popülaritesini hızla artıran NFT'lerin yakın bir gelecekte Instagram'a da geleceğini açıklamıştı. Konuyla ilgili çalışmalar yürütmeye başladıklarına işaret eden Zuckerberg, kullanıcıların platformda halihazırda sahip oldukları NFT'leri sergileyebileceklerini ve yeni NFT'ler üretebileceklerini dile getirmişti. Bu açıklamadan kısa bir süre sonra Instagram, NFT desteğini ABD'deki küçük bir içerik oluşturucu grubuyla test etmeye başladı.

Aksam.com.tr'nin Beebom'dan aktardığı habere göre; Instagram CEO'su Adam Mosseri, konuya ilişkin bir Twitter paylaşımı yaparak test grubuna alınan içerik üreticilerin şu anda satın aldıkları veya oluşturdukları NFT'leri gönderilerinde, hikayelerinde veya direkt mesajlarında (DM) paylaşabildiklerine işaret etti. NFT desteğinin içerik üreticilere platformda yeni bir gelir kapısı oluşturacağını belirten Mosseri, NFT'lerin yakın zamanda test etmeye başladıkları abonelik sistemine entegre edileceğini de sözlerine ekledi.

Mosseri ayrıca, yapılan test çalışmasının NFT'leri daha iyi anlamalarını mümkün kılacağını dile getirdi.

INSTAGRAM, NFT'LERE "DİJİTAL KOLEKSİYON" ETİKETİ EKLEYECEK

Paylaşılan diğer bilgilere göre; Instagram'daki NFT'lerde, bir "Dijital Koleksiyon" etiketi bulunacak. Bu etikete dokunan kullanıcılar, NFT'yi oluşturan kişi ve NFT'nin sahibi hakkında detaylı bilgiye erişebilecek. Platformdaki NFT'ler, başlangıçta yalnızca Ethereum ve Polygon kripto para birimlerini destekleyecek. Desteklenen dijital cüzdanlar arasında ise Rainbow, MetaMask ve Trust bulunacak. Instagram kullanıcıları, ilerleyen süreçlerde NFT'leri kendi hikayelerinde artırılmış gerçeklik destekli bir çıkartma olarak da paylaşabilecek.

Öte yandan; Meta, daha önce NFT desteğinin Facebook gibi kendi bünyesindeki diğer uygulamalara da geleceğini açıklamıştı. Benzer şekilde, Twitter da NFT'lerin profil fotoğrafı olarak kullanılabilmesine olanak tanıyan yeni bir özelliği bir süre önce kullanıma sunmuştu.