Instagram şifre değiştirme nasıl yapılır? Instagram hesabı nasıl dondurulur?

Instagram hesabınızı silmek, dondurmak, şifre değiştirmek basit ve kolaydır. Instagram bilindiği üzüre dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından biridir. Sosyal medya bizi siber saldırılara eğilimli hale getirdiği için bazen şifre değişiklik ya da hesabı kapatmak isteyebiliriz. İnternet üzerinden sıklıkla ''Instagram hesabı geçici olarak nasıl kapatılır, nasıl dondurulur ve şifre nasıl değiştirilir'' sorularının yanıtlarını araştırmaya başlarız. İşte konuya ilişkin merak edilenler...

Instagram ile ilgili ister bir veri ihlali olduğunu duyduğunuz için, ister sadece rutin bir değişiklik olması açısından ya şifre değişikliği yapmak isteyin, ya da hesabınızı kapatmak, devre dışı bırakmak isteyin yapmanız gerekenler gerçekten çok basittir. Bağımlılık yaratan resim paylaşma uygulamasında çok fazla zaman harcadığınızı düşündüğünüz için veya Facebook (Instagram'ın sahibi olan) ile bağlarınızı koparmaya çalışıyorsanız, Instagram hesabınızı silmek veya devre dışı bırakmak isteyenler için detayları bu haberimizde derledik.

INSTAGRAM NASIL DONDURULUR?

Instagram hesabınızı silmeden önce, platforma yüklediğiniz her şeyin bir kopyasını indirmek için birkaç dakikanızı ayırmanızı öneririz.

Adım #1: Instagram hesabınızla giriş yapın.

Adım #2: Sağ alttaki profil bölümüne dokunun.

Adım #3: Sol üstteki dişli simgesine tıklayın.

Adım #4: "Profili Düzenle" seçeneğine dokunun.

Adım #5: "Hesabımı geçici olarak kapat'a" dokunun.

Adım #6: Sayfanın yönelttiği soruları yanıtlayın.

Adım #7: "Hesabı Geçici Olarak Kapat" butonuna dokunun.

Instagram'ı kalıcı olarak silmek: Hesabınızı sildiğinizde profiliniz, fotoğraflarınız, videolarınız, yorumlarınız, beğenileriniz ve takipçileriniz tamamen ortadan kalkacak ve hesabı yeniden açamayacak veya içindeki herhangi bir veriyi alamayacaksınız. Dahası, aynı kullanıcı adıyla tekrar kaydolamaz veya aynı kullanıcı adını başka bir hesaba ekleyemezsiniz. Bunu yapmadan önce, Instagram fotoğraflarınızı, videolarınızı ve diğer hesap ayrıntılarınızı indirebilirsiniz.

Instagram hesabınızı geçici olarak devre dışı bırakmak: Hesabınızı devre dışı bıraktığınızda, profiliniz, fotoğraflarınız, yorumlarınız ve beğenilerinizin tümü gizlenecek, ancak tüm bu bilgileri tekrar giriş yaparak geri yükleyebilirsiniz ve hiç ayrılmamışsınız gibi olur. Herhangi bir nedenle hizmetten geçici olarak ara vermek istiyorsanız, ancak bağları tamamen kesmeye ve verilerinizi tamamen kaybetmeye tam olarak hazır değilseniz, bu doğru seçenektir.

INSTAGRAMDA ŞİFRE DEĞİŞTİRME NASIL YAPILIR?

Öncelikle şifre değişikliğinde başarılı olabilmeniz için hesabınıza tanımlı mail adresinizi ve ya telefon numaranızı çok iyi biliyor olmanız gerekiyor. Aksi takdirde şifre değişikliği yapamamakla kalmaz hesabınızı kaybetme tehlikesiyle de karşılaşırsınız. Bu gibi bir durum olsun istemiyorsanız haberimizdeki adımları oldukça dikkatli bir şekilde takip edin.

1. Adım: İnstagram uygulamasını açalım ve sağ alttaki profil simgemize tıklayalım.

2. Adım: Sağ üst köşeden üç çizgi olan menü işaretine tıklayalım.

3. Adım: Ayarlar bölümüne giriş yapalım.

4. Adım: Ayarlar'dan Güvenlik bölümüne giriş yapalım.

5. Adım: Güvenlik bölümünden Şifre yazan yere tıklayarak şifre bölümüne giriş yapalım.

6. Adım: Bu son adımda şifre bölümü karşınıza gelecek mevcut şifrenizi yazarak yeni şifrenizi belirlemeniz istenecek. Eğer mevcut şifrenizi hatırlamıyorsanız alt tarafında yer alan Şifreni mi unuttun ? yazısına tıklayarak mevcut şifrenizi buradan da sıfırlayabilirsiniz.

ADIM ADIM INSTAGRAM ŞİFRE YENİLEME

Öncelikle tahmin ettiğiniz bir şifre ile giriş yapmayı deneyin.

Muhtemelen başarılı olamayacaksınız. Altta bulunan şifremi unuttum kısmına tıklayın.

Daha sonra kayıtlı olan telefon numaranıza şifre isteyin.

Şifre ile beraber şifre yenilemeye tıklayın ve size gönderilen şifre ile şifre ile yenileyin.

Eğer telefonunuz kayıtlı değilse mail adresinize şifre yenileme linki gönder butonuna tıklayarak şifre yenileme linki isteyin.

Mail adresinize gidin ve gelen linke tıklayın. Bu link sizi direkt olarak olarak şifre yenilemesi yapacak.

Linkin sizi yönlendirdiği ınstagram sayfasından şifrenizi kolayca yenileyin.

Bu iki seçenek oldukça kolay bir şekilde şifrenizi yenilemenizi sağlayacaktır.

INSTAGRAM ŞİFRENİZİ GÜÇLENDİRİN

Uzun bir şifre, güçlü bir şifredir. 10 ila 12 karakterli bir şifre iyi bir başlangıç olabilir. Dağınık kelimeler kullanın. Şifreniz kolay gelsin olduğunda yine saldırganların işi oldukça kolaylaşmış oluyor. Yaratıcı, kişisel ve birkaç kelime işinize yarayacaktır.

INSTAGRAMIN TARİHİ

Instagram, ilk kez Burbn olarak San Francisco'da geliştirilmeye başladı. Bu, Kevin Systrom ve Mike Krieger tarafından oluşturulan bir mobil check-in uygulaması idi. İsim olarak "instant camera" (polaroid fotoğraf makinası) ve "telegram" (telgraf) birleşimine karar verdiler. 6 Ekim 2010 yılında, Instagram iOS uygulaması resmi olarak App Store üzerinden yayınlandı. Nisan 2012'de Instagram, 500 milyon dolarlık değerleme ile risk sermayedarlarından 50 milyon dolar topladı. 3 Nisan 2012'de Instagram, Android telefonlara yönelik uygulamasının bir sürümünü yayınladı ve bir günden kısa bir süre içinde bir milyondan fazla indirildi.

INSTAGRAM HİKAYELER BÖLÜMÜ

Instagram, 2016 yılı Ağustos ayında gelen Instagram Stories özelliği ile, ana sayfada sola doğru kaydırma yapıldığında, 24 saat içinde silinecek olan fotoğraf ve videolar eklenip paylaşabilme özelliğini açtı. Snapchat'e karşı yapılan bir hamle olan bu hikaye bölümü oldukça kısa bir sürede çok popüler oldu. Kasım 2017 yılında yapılan güncelleme ile Instagram kullanıcılara uzun süre görüntülene bilen Hikayeler Arşivi oluşturmalarına izin verdi.

Instagram şifresi nasıl değiştirilir? Instagram şifresi nasıl yenilenir? Instagram şifresi değiştirme Instagram şifresi yenileme

INSTAGRAMIN DOĞRULANMIŞ ROZETLERİ

Sahte hesapların ayırt edilebilmesini sağlamak için Instagram tarafından tanınmış kişilere, global şirketlere ve Yerel İşletmelere verilen doğrulanmış rozetler veriliyor. Doğrulanmış rozet bir diğer ismiyle "mavi tik" sadece belirli gruptaki kişilere verilmektedir. Tanınmış bir kişi, ünlü, global marka, global varlık olma durumlarında bu rozetler veriliyor.

TBT ÖZELLİĞİ

Instagram tbt özelliğini instagram hikayeler bölümde kullanıma açtı. Bu sayede insanalar tbt yani throw back thursday etiketiyle fotoğraflarını yayınlayabilir oldu.