Instagram, masaüstü web sürümünden gönderi paylaşma özelliğini bünyesine ekliyor

Instagram, bu yılın yaz aylarında test edilen ve içlerinde masaüstü web sürümünden gönderi paylaşma özelliğinin de bulunduğu bir dizi yeni özelliği toplu olarak kullanıma sunacağını açıkladı. Özelliklerinin tümünün, bu haftadan itibaren kullanıma açılacağı kaydedildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

ABD merkezli sosyal medya devi Instagram, içlerinde masaüstü web sürümünden gönderi paylaşma özelliğinin de bulunduğu bir dizi yeni özelliği toplu olarak kullanıma sunacağını açıkladı. Bu yılın yaz aylarında test edilen özelliklerin, bu haftadan itibaren kademeli olarak hem anasayfada hem de Reels sekmesinde kullanıma açılacağı kaydedildi.

Aksam.com.tr'nin TechCrunch'tan aktardığı habere göre; platforma eklenecek olan yeni özellikler, kullanıcıların Instagram üzerinden birbirleriyle daha kolay iş birliği yapmasını, bağış toplamasını, Reels'taki müzikleri daha kolay kullanmasını ve platformun tarayıcıdaki kullanımının kolaylaştırılmasını sağlayacak. Yeni kullanıma açılan 'Collabs' özelliği, etiketlemeyi diğer kullanıcıları gönderiye dahil etmenin tek yolu olmaktan çıkaracak.

Artık anasayfa gönderisi ya da Reels gönderisi paylaşırken kullanıcılar, başka bir hesaba iş birliği için istek gönderebilecek. İsteğin kabul edilmesi durumunda, gönderinin iki ortak sahibi olacak. Bununla birlikte; 21 Ekim tarihi itibariyle, masaüstü web sürümünden uygulamaya ihtiyaç duyulmadan gönderi paylaşılabilecek.

INSTAGRAM'IN REELS SEKMESİNE, 2 YENİ EFEKT EKLENECEK

Öte yandan, uygulamanın 'Oluştur' menüsüne de artık bağış toplama özelliğinin kullanılabileceği bir seçenek eklenecek. Bu seçenek, platformda halihazırda var olan bağış toplama özelliğinin kontrolünü çok daha kolay bir hale getirecek.

Paylaşılan diğer bilgilere göre, Instagram'ın Reels sekmesine de 2 yeni efekt eklenecek. 'Superbeat' efekti, gönderiye müzikle uyumlu efektler ekleyecek. 'Dynamic Lyrics' efekti ise şarkı sözlerini ritme uygun bir şekilde ve 3 boyutlu olarak ekrana yansıtacak.