Instagram, kullanıcılarına ‘mola' bildirimi göndermeye başlayacak

Çatı şirket Facebook'un Küresel İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Nick Clegg, kısa bir süre önce yaptığı bir açıklamada Instagram'a kullanıcılara mola vermeleri gerektiğini hatırlatan yeni bir özelliği entegre edeceklerini duyurdu. Bununla birlikte; platformun aynı içeriğe tekrar tekrar bakıldığını algılaması durumunda, diğer içeriklere göz gezdirilmesine ilişkin öneride bulunacağı kaydedildi.

Aksam.com.tr

Doğa Yurduneri

Çatı şirket Facebook'un Küresel İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Nick Clegg, Instagram'a sosyal medya bağımlılığıyla savaşmaya yönelik yeni özellikler ekleyeceklerini açıkladı. Clegg, konuya ilişkin açıklamasında "Önemli bir fark oluşturacağını düşündüğüm bir şeyi tanıtacağız. Sistemlerimiz bir gencin aynı içeriğe tekrar tekrar baktığını algıladığında, onların iyiliği için diğer içeriklere göz gezdirmesi konusunda bildirim göndereceğiz. Buna ek olarak, 'mola verme' isimli bir özelliği de devreye sokacağız" ifadelerini kullandı.

Aktarılan detaylara göre; yeni özelliklerin platforma eklenmesinin ardından Instagram, kullanıcılara mola vermeleri gerektiğini hatırlatan bildirimler göndermeye başlayacak. Bununla birlikte; Instagram algoritmalarının bir kullanıcının aynı içeriğe tekrar tekrar baktığını tespit etmesi durumunda platform, diğer içeriklere göz gezdirilmesine yönelik önerilerde bulunacak. Bu sayede; özellikle genç kullanıcılar, zararlı içeriklerden ve uzun sosyal medya kullanımından uzaklaştırılmış olacak.

Söz konusu özelliklerin ne zaman platforma entegre edileceği henüz bilinmiyor.