Instagram, kullanıcıların profiline bakanları görebilecekleri yeni bir özellik üzerinde çalışıyor

Sosyal medya devi Instagram'ın, kullanıcıların profiline bakanları görebilecekleri yeni bir özellik üzerinde çalıştığı iddia edildi. “Profilimi Gezenler” isimli özelliğin kullanılabilmesi için aylık abonelik başlatılması gerekeceğinin de altı çizildi.

Aksam.com.tr

Doğa Yurduneri

ABD merkezli sosyal medya devi Instagram'ın, kullanıcıların profiline bakanları görmelerini sağlayan yeni bir özellik üzerinde çalıştığı iddia edildi. Söz konusu özellik için yeni gelecek bir güncelleme kapsamında platforma, "Profilimi Gezenler" isimli bir sekme ekleneceği ifade edildi. Bu sekmeye tıklayan kullanıcıların, gün içerisinde profiline bakan hesapları görebileceği dile getirildi.

Aktarılan diğer iddialara göre; "Profilimi Gezenler" özelliği, aylık abonelik kapsamında belli bir ücrete tabi olacak. Kullanıcıların, söz konusu özellikten faydalanabilmek için aylık abonelik başlatması gerekecek. Abonelik boyunca kullanıcılar, profillerine bakan herkesi görebilecek. Fakat diğer kullanıcılar, hangi hesapların bu özelliği kullandığını bilemeyecek ve Instagram profilinde, bu özelliğin kullanıldığına dair herhangi bir ibare yer almayacak.

ÖZELLİK, KULLANIMA SUNULMADAN ÖNCE KISITLI BİR KULLANICI KİTLESİYLE TEST EDİLECEK

Diğer yandan Instagram, "Profilimi Gezenler" sekmesini kullanıma sunmadan önce belirli bölgelerde kısıtlı bir kullanıcı kitlesiyle test edecek. Test aşamasında, kullanıcılardan gelen geri bildirimler değerlendirilecek.