Instagram, IGTV uygulamasının fişini çekti: Artık güncelleme almayacak

Instagram'ın çatı şirketi Meta, 2018 yılında video platformlarına rakip olması için kullanıma sunulan IGTV uygulamasına verdiği desteği sonlandırdığını açıkladı. IGTV'deki video ve reklamların, doğrudan Instagram Reels'a aktarılacağı ifade edildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Instagram'ın çatı şirketi Meta, kısa bir süre önce yaptığı yeni bir paylaşımda 2018 yılında Instagram tarafından kullanıma sunulan IGTV uygulamasının fişini çektiğini açıkladı. Şirket, paylaşımında artık tüm videoları ana uygulamasında barındırmaya devam edeceğine işaret etti. Bu kapsamda, IGTV'de yer alan video ve reklamların doğrudan Instagram Reels'a aktarılacağının da altı çizildi. Meta ayrıca, video deneyimini iyileştirmeye ve basitleştirmeye odaklanacağını dile getirdi.

Aksam.com.tr'nin GSMArena'dan aktardığı habere göre; hala uygulama mağazalarında yer almaya devam eden IGTV, artık hiçbir güncelleme almayacak. En son 2021'in Ağustos ayında güncelleme alan uygulama, yapılan hamle ile birlikte Meta ile bağlarını tamamen koparmış olacak.

IGTV, YALNIZCA 7 MİLYON KULLANICI TARAFINDAN İNDİRİLMİŞTİ

Diğer yandan; IGTV, 2018 yılında TikTok ve YouTube gibi video platformlarına rakip olması için Instagram tarafından kullanıma sunulmuştu. Fakat platform, IGTV ile beklediği başarıyı yakalayamamıştı. Uygulama, yalnızca 7 milyon Instagram kullanıcısı tarafından indirilmişti.

Bunun üzerine Instagram, IGTV videolarını "Keşfet" sayfasında da görüntülemeye başlamıştı. Fakat bu hamle, uygulamayı indirmek için bir neden kalmamasına sebep olunca IGTV'yi sona daha fazla yaklaştırmıştı.