Instagram, hikayelere yeni bir özellik ekleyecek! Sesli mesajla yanıt dönemi başlıyor...

Instagram, hikayelere sesli mesajla ve GIF'lerle yanıt verme özelliğini test etmeye başladı. Yeni özelliğin, Instagram hikayelerinde yanıt alanına bir mikrofon ikonu eklediği görüldü. Aynı özelliğin, anlık mesajlaşma platformu Snapchat'te de mevcut olduğu biliniyordu.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Popüler tersine mühendislik uzmanı Alessandro Paluzzi tarafından paylaşılan yeni bir ekran görüntüsüne göre; sosyal medya devi Insagram, hikayelere sesli mesajla ve GIF'lerle yanıt verme özelliğini test etmeye başladı. Söz konusu özelliğin, Instagram hikayelerinde metin çubuğuna mikrofon ve GIF ikonu eklediği görüldü. Aynı özelliğin, anlık mesajlaşma platformu Snapchat'te de mevcut olduğu biliniyordu.

Aksam.com.tr'nin Beebom'dan aktardığı habere göre; platform, kısa bir süre önce hikayelere beğeni atma özelliğini de yaygın kullanıma açmıştı. Fakat Paluzzi'nin paylaştığı ekran görüntüsünde, metin çubuğu yanında herhangi bir beğeni butonu bulunmaması dikkat çekti. Bu nedenle Instagram'ın, yakın zamanda hikaye beğenme özelliğini platformdan kaldırabileceği tahmin edildi.

INSAGRAM, HENÜZ ÖZELLİĞE İLİŞKİN RESMİ BİR DUYURU YAPMADI

Öte yandan; Insagram, henüz özelliğe ilişkin resmi bir duyuru yapmadı. Dolayısıyla söz konusu özelliğin, kullanıma sunulmadan rafa kaldırılabileceği düşünüldü. Platformun, yeni özelliği güncel olarak kısıtlı bir kullanıcı kitlesiyle test etmeye devam ettiğinin de altı çizildi.