Instagram hesabı nasıl dondurulur? Instagram hesabı geçici olarak nasıl kapatılır veya silinir?

İnstagram hesap dondurma işlemi bir çok kullanıcı tarafından araştırılan konular arasında. Kimi İnstagram kullanıcıları hesabı geçici olarak dondurmak isterken, kimileri hesabını tamamen silmek istiyor. Peki instagram hesabı nasıl dondurulur, hesab geçici olarak nasıl kapatılır ya da silinir?

Instagram kullanıcıları tarafından genellikle hesapla ilgili birçok işlemin nasıl yapıldığı merak ediliyor. Bu merak edilen işlemlerin en başında ise 'instagram dondurma' veya diğer bir adıyla 'instagram geçici kapatma' geliyor. Kullanıcıların Instagram hesaplarını kalıcı olarak kapatmak ya da geçici dondurmak ile ilgili araştırmalarına cevaben merak edilen tüm detayları bu haberimide derledik.

Instagram dondurma işlemi kısa bir süreliğine Instagram'a ara vermek için gerçekleştirilen bir işlemdir. Bu işlem ile hesabı geçici süre instagram hesap kapatma için Instagram dondurma linki üzerinden açılan sayfadan kolay ve basit bir şekilde hesap dondurulabilir.

Instagram'ını belirli bir süre dondurmuş olan kişiler tekrardan Instagram dondurmayı geri açmak isteyebilirler. Bunun için de bir önceki yaptıkları eylemi kaldırma yoluna gidebilirler. Bu içerikte sizler için sırasıyla bilgisayardan, cep telefonundan ve tabletten fark olmaksızın Instagram dondurma nasıl yapılır ya da Instagram nasıl dondurulur, instagram dondurmayı geri açma yani iptal etme ve dondurma süresi hakkında tüm detayları paylaşıyoruz.

Belirli zamanlarda sosyal medya kullanmaktan sıkılan ya da gerçek hayata dönmek isteyen kişiler sebebiyle Instagram dondurma işlemi yoğun biçimde gerçekleştiriliyor.

Sevilen sosyal ağlardan biri olan Instagram'ın kullanıcıları farklı nedenlerden ötürü hesaplarını dondurmak yani sosyal ağı kullanmaya ara vermek istiyorlar. Bu durumlarda kullanıcılar hesaplarını geçici bir süreliğine dondurup tekrar geri açma durumunda olabiliyorlar.

INSTAGRAM DONDURMA NASIL YAPILIR?

Instagram dondurma işlemini yapabilmeniz için öncelikle Instagram.com'a giriş yapmanız gerekiyor.

İkinci adım olarak sağ üst köşede profili düzenle kısmına tıklayınız. Ekranda aşağıya inin, sağ alttaki Hesabımı geçici olarak kapat'a tıklayınız.

Bu adımda "Hesabını neden kapatıyorsun?" sorusunun yanındaki açılır menüden bir seçim yapmanız ve şifrenizi tekrar girmeniz gerekiyor. Hesabınızı kapatma seçeneği, sadece menüden bir sebep seçtiğinizde görünür.

Hesabı Geçici Olarak Kapat'a tıklayınız. Hesabınızı geçici olarak kapatmak için hesabınıza giriş yapabiliyor olmanız gerekiyor.

Şifrenizi veya kullanıcı adınızı hatırlayamıyorsanız, giriş yapmakla ilgili bazı ipuçlarına bakabilirsiniz.

Hesabınızı kapatmak istemiyor ancak hesabınızı kimlerin görebildiğini değiştirmek istiyorsanız, gönderilerinizi gizli olarak ayarlayabilir veya kişileri engelleyebilirsiniz.

INSTAGRAM DONDURMA LİNKİ NEDİR?

Instagram hesabınızı dondurma işlemlerini kısayoldan gerçekleştirmenizi sağlayacak pencerenin yer aldığı sayfanın linkidir.

Instagram dondurma işlemi için ilk adım olarak masaüstü internet sağlayacımızdan https://www.instagram.com adresini açıyoruz. Daha sonra karşımıza çıkan kullanıcı girişi panelinden kullanıcı adı ve şifremizi girerek hesaba giriş yapıyoruz.

NOT: Uygulama üzerinden Instagram dondurma işlemi yapılamamaktadır. Bu işlemi tercihen masaüstü bir cihazdan olmak üzere dilerseniz mobil tarayıcınızdan yapın. Mobilden yapacak olursanız mobil tarayıcınızdan siteye eriştikten sonra 'Masaüstü Versiyonu Getir' demeniz gerekmektedir.

INSTAGRAM HESAP DONDURMAYI GERİ AÇMA

Instagram dondurduktan sonra tekrardan hesabı geri açmak isteyen kişilerin dondurulan Instagram hesabını geri açmak için nasıl bir işlem gerçekleştireceklerini ya da neler yapacaklarına aşağıda yer veriyoruz. İşte instagram dondurmayı iptal etme için yapılacaklar:

Instagram hesabını dondurduktan sonra tekrar açmak için en az 1 ya da 2 gün kadar bekleyeceksiniz.

Bu süre zarfında hesabınıza giriş yapmak isterseniz "hatalı kullanıcı adı ya da şifre" şeklinde bir uyarı mesajı karşınıza çıkacaktır.

Karşılaştığınız bu durum karşısında paniklemenize gerek yoktur. Tek yapmanız gereken sakin olup beklemektir. Yaklaşık 24-48 saat civarında bekledikten sonra hesabınıza tekrardan giriş yaparsanız hesabınız aktif hâle gelecektir.

INSTAGRAM DONDURMA SÜRESİ VAR MI YA DA NE KADAR?

Instagram, hesabını dondurmak isteyen kişilere dondurma süresi konusunda bir limitleme ya da süre vermemektedir. Kişiler istedikleri süre boyunca geçici olarak hesaplarını dondurabilir ve istedikleri zaman bunu iptal etme hakkına sahiptirler. Fakat peşi sıra Instagram hesabını dondurup geri açma işlemi gerçekleştirilemez. Dondurulan hesabın tekrar açılması durumunda yine dondurma işleminin gerçekleştirilmesi için 7 gün beklenmesi gerekir.

INSTAGRAM HESABINI DONDURUNCA TAKİPÇİLER SİLİNİR Mİ?

Instagram hesabınızı dondurmanız durumunda resimler, takipçiler, beğeniler, mesajlar ve fotoğraflar silinmemektedir.

INSTAGRAM DONDURUNCA HESABIM KAPANIR MI?

Geçici olarak dondurmanız durumunda hesabınız kapanmaz ya da silinmez.

INSTAGRAM DONDURUNCA MESAJ GELİR Mİ?

Instagram dondurulduktan sonra hesap kullanılamayacağı için mesajlar gelmemektedir.

Bu makalede aşağıdaki bilgileri sırası ile size sunduk:

  1. Instagram dondurma nasıl yapılır?
  2. Instagram dondurma linki
  3. Instagram hesap dondurmayı geri açma
  4. Instagram hesap dondurma süresi
  5. Instagram hesabını dondurunca mesajlar, profil, resimler, fotoğraflar ve takipçiler silinir mi?