Instagram hesabı dondurma ve silme: Instagram hesabı dondurma nasıl ve nereden yapılır?

Instagram uygulamasını dondurmak isteyenler araştırmalarını hızlandırdı. Uygulama; fotoğraf, video ve hikaye oluşturma özellikleri ile kullanıcılara sınırsız eğlence sunmaya devam ediyor. Hesabını dondurmak isteyenler için Instagram, kalıcı ve geçici olmak şartıyla iki seçenek sunuyor. Dikkat edilmesi gereken noktalardan biri de hesap dondurma işlemi haftada 1 kez yapılabiliyor. Peki, Instagram hesabı geçici ve kalıcı olarak nasıl dondurulur?

Instagram hesabı bulunan kişiler, kimi zaman sosyal medya platformlarından uzaklaşmak istiyor. Instagram hesabı geçici ve kalıcı olarak nasıl dondurulur? sorusunun yanıtı da bu sebeple sıkça araştırılan başlıklardan oluyor. Ülkemizde ve dünyada en çok kullanılan fotoğraf ve video paylaşma uygulamasının milyonlarca kullanıcısı bulunuyor. İşte Instagram hesabı dondurma sayfası ve tüm merak edilenler...

INSTAGRAM HESABI DONDURMA (GEÇİCİ)

Instagram hesabınızı belirli bir süre için kapatırsanız profiliniz, fotoğraflarınız, yorumlarınız ve beğenmeleriniz, bir sonraki giriş yapmanıza kadar gizli kalır. Hesabınıza tekrar giriş yaptığınız da her şey tekrardan aktifleşir.

Hesabınızı dondurmak için;

Öncelikle Instagram'a bir mobil tarayıcıdan veya bilgisayardan giriş yapın. Instagram hesabınızı uygulama içinden geçici olarak kapatamazsınız.

Sağ üst kısımdaki simgesine dokunun veya tıklayın ve ardından "Profili Düzenle" seçeneğine tıklayın.

Ekranda aşağıya inin, sağ alttaki "Hesabımı geçici olarak kapat'a" dokunun.

Instagram tarafından size yöneltilen "Hesabını neden kapatıyorsun?" sorusunun yanındaki açılır menüden bir seçim yapın ve şifrenizi tekrar girin. Hesabınızı kapatma seçeneği, sadece menüden bir sebep seçtiğinizde ortaya çıkacaktır.

Daha sonra "Hesabı Geçici Olarak Kapat'a" tıklayın. Hesabınızı geçici olarak kapatmak için hesabınıza giriş yapabiliyor olmanız gerekir. Eğer şifrenizi veya kullanıcı adınızı hatırlayamıyorsanız, giriş yapmakla ilgili yerlerden ipuçlarına bakabilirsiniz.

INSTAGRAM HESABI DONDURMA İÇİN TIKLAYINIZ (GEÇİCİ OLARAK)

INSTAGRAM HESAP KAPATMA (KALICI)

Instagram'a giriş yapın ve "Hesabını Sil" sayfasına ilerleyin.

Hesabınızı Instagram uygulamasının içinden silemezsiniz. Bu yüzden internet üzerinden Instagram hesabınıza giriş yapın.

Size yöneltilen, "Hesabını neden siliyorsun?" sorusunun yanındaki açılır menüden bir seçim yapın ve şifrenizi girin. Hesabınızı kalıcı olarak silme seçeneği, sadece menüden bir neden seçtiğinizde görünür.

Hesabımı kalıcı olarak sil'e tıklayın veya dokunun.

Alternatif bir hesabı silmek istiyorsanız, "Hesabını Sil" sayfasının sağ üst köşesindeki kullanıcı adına tıklayın, kullanıcı adının yanındaki simgeye dokunun ve "Çıkış Yap'ı" seçin. Silmek istediğiniz hesapla tekrar giriş yapın ve yukarıdaki önünüze çıkan talimatları izleyin.

Güvenlik nedenleriyle, bir hesabı sizin için silemiyoruz. Hesabınızı silmek için hesabınıza giriş yapabiliyor olmalısınız. Şifrenizi veya kullanıcı adınızı hatırlayamıyorsanız, giriş yapmakla ilgili size yöneltilen talimatlara bakabilirsiniz.

INSTAGRAM HESABI KAPATMAK İÇİN TIKLAYINIZ (KALICI OLARAK)