Instagram'a giriş yapma, giriş yapamıyorum çözümü

Instagram'a giriş yapma, hesap açma ve giriş aşamasında yaşanan çoğu sorunu sizler için bir araya derledik.

Kullanıcı sayısı her yeni günde daha da artan Instagram, 7'den 70'e her yaş grubunun ilgisini çeken platformlardan biridir. Başlangıçta sadece fotoğraf ve video paylaşımları için kullanılan bu sosyal ağ, günümüzde pek çok işletmenin satış için de tercih ettiği uygulamaların başını çekiyor. İlgi alanlarınıza göre farklı kişi ve görsellere erişim sağlayabildiğiniz Instagram akıllı telefon, tablet ve bilgisayarlarda kullanılabiliyor. Kolayca Google Play Store ya da App Store'dan indirebileceğiniz Instagram'a giriş yapma, hesap açma ve giriş aşamasında yaşanan çoğu sorunu sizler için bir araya derledik.

Aktif kullanıcı sayısı 500 milyonu geçen ve her yeni günde giderek artan Instagram, kurulumu ve kullanımı kolay bir uygulamadır. Yakın arkadaşlarınızla etkileşimde bulunabileceğiniz yeni kişilerle tanışabildiğiniz hatta ve hatta ürün alıp – satabildiğiniz Instagram'da giriş sorunu yaşayan kişileri de yakından ilgilendiren içeriğimizde yeni hesap açma işlemlerinden tutun da çıkış işlemlerine kadar pek çok detayı bir araya topladık.

Instagram Nasıl Kullanılır? Profil Oluşturma

Diğer sosyal medya platformlarını gölgede bırakan ve eğlenceli video içerikleriyle zamanınızı geçirmenizi sağlayan Instagram, 2010 yılından bu yana hayatımızda yer alıyor. Sürekli güncellenen ve yeni özellikler eklenen uygulama piyasaya sürülüşünün 12.yılında büyüme katsayısını giderek artırıyor. Sizlerde bu eğlenceli ortamda yer almak istiyorsanız ilk olarak "Instagram nasıl kullanılır, ne işe yarar ve nasıl profil oluşturabilirsiniz?" gibi soruların yanıtlarına göz atmalısınız.

Instagram kullanmak için iki farklı yolunuz vardır. Birincisi ve en çok tercih edileni, akıllı telefonlarınıza uygulamayı ücretsiz olarak yüklemek olacaktır. İkinci yöntem ise bilgisayar ya da tabletlerinizden Instagram hesabına bağlanmaktır. Yine dilerseniz bilgisayarınıza da masaüstü kullanım uygulamasını indirmeniz de mümkün. İster kendi adınıza ister şirket ismiyle isterseniz de farklı bir nickname belirleyerek uygulamayı kullanmaya başlayabiliyorsunuz. Unutmayın, Instagram profil oluşturmada gireceğiniz bilgiler tamamen sizin inisiyatifinizdedir.

Instagram Giriş Nasıl Yapılır?

Instagram giriş için ilk olarak üyelik hesabı oluşturmanız gerekiyor. Ücretsiz bir uygulama olduğu için sizden talep edilen tek şey, aktif olarak kullanılan bir cep telefonu ya da mail adresi olacaktır. İkisinden birini tercih ederek Instagram giriş sayfasına ulaşın ve şu adımları izleyin:

  1. Uygulama sayfasının alt kısmında yer alan "Kaydol" butonuna basın.
  2. Telefon numaranız ya da mail adresi, isim – soy isim, kullanıcı adı ve belirlediğiniz bir şifreyi girin.
  3. İlerlediğiniz anda doğum tarihinizi girmeniz gereken bir alan çıkacaktır.
  4. İşlemi onayladığınızda ilk adımda tercih ettiğiniz cep numarası ya da mail adresinize doğrulama kodu gidecektir.
  5. Kodu oradan alıp kutucuğa yapıştırın. Birkaç saniye içerisinde hesabınız profil oluşturma kısmına geçecektir.
  6. Bu aşamadan sonra profilinize girmek istediğiniz bilgileri, profil görselini ve gerekli ayarlamaları yaparak arkadaş listesi oluşturmaya başlayabilirsiniz.

İnstagram Hesabından Nasıl Çıkış Yapılır?

Kullanıcı adı ve şifresi oluşturarak giriş yaptığınız Instagram hesabından çıkış yapmak isterseniz kullanıcı adı ve şifrenizi bir yere not etmeyi unutmayın. Keza yeniden giriş yapmak istediğinizde bu bilgilere ihtiyacınız olacaktır. Çıkış işlemleri için şu aşamaları izleyebilirsiniz:

  1. Instagram uygulamasını açıp sağ alt köşede gözüken profilinize tıklayın.
  2. Açılan sayfanızın yine sol üst köşesinde yer alan altlı üstlü 3 çizgi şekline tıklayın.
  3. Karşınıza gelen yeni sayfada "Ayarlar" seçeneğine giriş yapın.
  4. Sayfayı aşağı doğru kaydırdığınız anda en altta "Çıkış Yap" seçeneği bulunuyor. O alana tıklayarak çıkış işleminizi onaylayabilirsiniz.

Instagram Hesabıma Giremiyorum Sorunu ve Çözümü

Çoğu kişi Instagram hesabını oluşturduktan sonra giriş bilgilerini arama motoruna kayıt ederek sonraki girişler için otomatik doldurmadan faydalanabiliyor. Böylece kullanıcı adı ya da şifre derdiniz ortadan kalkıyor. Lakin herhangi bir sebeple uygulamadan çıktıysanız ve yeniden kullanmak istediğinizde "Instagram hesabıma giremiyorum" diyorsanız, ilk akla gelmesi gereken nedenler şunlardır:

Girdiğiniz kullanıcı adı ya da şifrede yanlışlık olabilir.

Instagram giriş aşamasında en çok yaşanan sorunlardan biri bilgilerin yanlış girilmesidir. Çoğu zaman şifre unutulması olarak karşınıza çıkacak olan bu sorun da harflerin büyük/küçük olması gibi durumları atlıyor olabilirsiniz. Eğer giriş bilgilerinizi hatırlayamıyorsanız "şifre yenileme" seçeneğini tercih ederek telefon numaranız ya da mail adresinize gönderilen kodla hesabınıza giriş yapabilirsiniz.

Instagram uygulamasının kendisinden kaynaklanan teknik bir sorun olabilir.

Instagram uygulamasında dönem dönem teknik sorunlar oluşabilir. Böyle bir soruna denk geldiyseniz bir süre hesabınıza giriş yapamamanız normaldir. Sorun çözüldüğü anda yeniden giriş yapabilirsiniz.

Cihazınızda ve uygulamada güncelleme yapmadığınız için uygulamanın eski bir sürümünü kullanıyor olabilirsiz.

Bildiğiniz gibi telefon ve uygulama güncellemeleri Wİ-Fİ bağlantısına bağlı olarak yapılabiliyor. Bağlantınız koptu ve güncellemeler yüklenmediyse uygulamalarda sorun yaşamak normaldir. Eğer Instagram girişinde sorun yaşıyorsanız güncellemelerinizi kontrol etmelisiniz. Keza sürekli yeni özellikler eklenen Instagram uygulaması bu sebepten dolayı açılamıyor olabilir. Güncelleme sonrasında giriş bilgilerinizi yeniden denemelisiniz.

Instagram uygulaması yaptığınız paylaşımlar ya da aktiviteler için hesabınızı otomatik olarak kapatmış olabilir.

Instagram uygulaması, kullanıcıların amacı kötüye yönelik paylaşım ve yorumlarına istinaden bazen hesap kapatma işlemlerini devreye sokabilir. Sürekli şikâyet edilen hesaplar, topluluk kurallarına uymayan paylaşım ve söylemlerde bulunmak gibi çeşitli sebeplerle hesabınız devre dışı kalmış olabilir.

Instagram Şifre Yenileme Yöntemleri

Instagram hesabınızı oluştururken kullandığınız şifreyi başka bir şifre ile değiştirebilir ya da şifrenizi unuttuğunuz anlarda yenisini oluşturmak isteyebilirsiniz. Uygulama üzerinden şifre yenileme işlemleri için şu adımları izleyebilirsiniz:

  1. Instagram uygulamasını açın.
  2. Profilinizde "Ayarlar" seçeneğine ulaşın.
  3. "Güvenlik" seçeneğine tıklayarak yeni şifre oluşturma sayfasına geçiş yapın.
  4. Bu aşamada mevcut şifrenizi de kullanmanız gerekecek. Eğer şifrenizi bilmiyorsanız alt kısımda yer alan "Şifremi Unuttum" seçeneğinden destek alabilirsiniz.

Telefondan Yeni Instagram Hesap Açma

Telefondan yeni bir Instagram hesabı açmak istiyorsanız, yüklü olan uygulamanıza giriş yapın. Sağ alt kısımda yer alan profil fotoğrafınıza tıklayın. Sayfanız açıldığı anda, kullanıcı adınızın kenarındaki işarete tıklayın. Açılan küçük sekmede "Hesap Ekle" yönergesi bulunuyor. Bu alana tıkladığınız anda başka aktif başka bir Instagram hesabına giriş yapabilir ya da sıfırdan yeni bir Instagram hesabı oluşturabilirsiniz.

Bilgisayarda Yeni Instagram Hesap Açma

Bilgisayarda yeni bir Instagram hesabı açmak için "Instagram giriş" sayfasına gitmelisiniz. Eğer açacağınız Instagram hesabı daha önce aktif edilmişse direkt kullanıcı bilgilerini girerek hesaba yeniden ulaşım sağlayabilirsiniz. Ancak var olmayan yeni Instagram hesabı açmak istiyorsanız, karşınıza açılan Instagram giriş alanının alt kısmında yer alan "Kaydol" seçeneğini kullanabilirsiniz.