Instagram, bir dizi yeni mesajlaşma özelliği ekledi! İşte tüm yenilikler...

Sosyal medya devi Instagram, mesajlaşma bölümüne bir dizi yeni özellik eklediğini duyurdu. Eklenen özellikler arasında, Instagram mesajlarına akıştan ayrılmadan bildirim üzerinden yanıt verme seçeneği de yer aldı.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Sosyal medya devi Instagram, kullanıcıların platformdaki mesajlaşma deneyimini iyileştirmeye yönelik bir dizi yeni özellik eklediğini duyurdu. Gelen özellikler arasında en çok dikkat çeken yenilik, platformda gezinirken gelen mesajlara bildirimden yanıt verebilme seçeneği oldu. Bildirimden yanıt verme özelliği sayesinde kullanıcılar artık, uygulamada gezinirken bir mesaj aldıklarında akıştan ayrılmak zorunda kalmadan bildirimi aşağıya kaydırarak mesaja yanıt verebilecek.

Aksam.com.tr'nin The Verge'den aktardığı habere göre; 'Direkt Mesaj (DM)' bölümünde, artık kullanıcıların çevrim içi olup olmadığı da görülebilecek. Bununla birlikte; grup sohbetlerine, anketler ve şarkı ön izlemeleri gönderilebilecek. Henüz Apple Music ve Amazon'u destekleyen özellik, yakında Spotify desteği de alacak. Bu kapsamda, grup sohbetlerine 30 saniyelik şarkı ön izlemeleri eklenebilecek.

INSTAGRAM, '@silent' KOMUTUNU DA PLATFORMA ENTEGRE ETTİ

Instagram ayrıca, ana akıştaki gönderilerde yer alan 'Paylaş' simgesine de yeni bir seçenek ekleyecek. Kullanıcılar artık, 'Paylaş'a basılı tutarak gönderiyi istedikleri kişiye mesaj olarak gönderebilecek. '@sessiz' komutuyla gönderilen mesajlarda ise karşı tarafa bildirim gitmesinin önüne geçilecek.