Instagram, beklenen özelliği test ediyor! Hikaye gibi sabitlenebilecek...

Instagram, profil sayfasında en üste gönderi sabitleme özelliğini test etmeye başladı. Halihazırda profilde hikayelerin sabitlenebilmesine olanak tanıyan Instagram'da, yeni özelliğin entegre edilmesi sonrası kullanıcıların en sevdikleri gönderileri profillerinin üst kısmına sabitleyebileceği ifade edildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Sosyal medya devi Instagram, bir süredir kullanıcıların sevdikleri hikayeleri süreleri geçtikten sonra profil sayfalarında gönderi akışının hemen üstüne sabitleyebilmesine olanak tanıyor. Şirketin, yakın zamanda gönderilerde de benzer bir özelliği kullanıma sunacağı ifade ediliyor. Bu kapsamda gönderi sabitleme özelliğini kısıtlı bir kullanıcı kitlesiyle test eden Instagram'ın, kullanıcıların kendi gönderi akışlarının üstüne en sevdikleri gönderileri sabitlemesini mümkün kılacağı belirtiliyor.

Aksam.com.tr'nin Engadget'tan aktardığı habere göre; özelliğin test grubunda olan kullanıcılar, artık gönderilerin üst kısmındaki üç nokta ikonuna dokunduğu zaman yeni bir "Profile sabitle" seçeneği görüyor. Bu seçeneğe tıklanması durumunda ilgili gönderi, profildeki fotoğraf ızgarasının en başına sabitleniyor.

INSTAGRAM GÖNDERİ SABİTLEME ÖZELLİĞİNDEN İLK EKRAN GÖRÜNTÜSÜ, OCAK AYINDA GELMİŞTİ

Öte yandan; tersine mühendislik uzmanı Alessandro Paluzzi, ilk kez Ocak ayında Instagram'ın gönderi sabitleme özelliği üzerinde çalıştığını açıklamıştı. Paluzzi, konuyla ilgili paylaşımında yeni özelliğe ilişkin bir ekran görüntüsüne de yer vermişti. Twitter ve TikTok gibi diğer sosyal medya devlerinin de kullanıcıların sevdikleri paylaşımlarını profillerinde sabitlemesine olanak tanıdığı biliniyordu.