Instagram Başkanı Adam Mosseri taşınıyor! Yeni adresi neresi olacak?

Instagram Başkanı Adam Mosseri, geçici olarak San Francisco'dan Londra'ya taşınacağını açıkladı. Instagram'ın çatı şirketi Meta'nın ABD dışındaki en büyük mühendislik merkezine ev sahipliği yapan Londra'da, 4 binden fazla Meta çalışanı bulunduğu biliniyordu.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Son dönemlerde Insagram'ın bünyesine kattığı TikTok benzeri özelliklere yönelik eleştirilere verdiği yanıtlarla sık sık gündeme gelen Instagram Başkanı Adam Mosseri, geçici olarak San Francisco'dan Londra'ya taşınacağını açıkladı. Söz konusu hamlenin, çatı şirket Meta'nın kullanıcı sayısındaki düşüşü önleme çabalarının bir parçası olarak yapıldığı tahmin edildi. Instagram Başkanı'nın taşınma kararının, Meta'nın uzaktan çalışma stratejisiyle de örtüştüğü belirtildi.

Aksam.com.tr'nin Financial Times'dan aktardığı habere göre; Meta'nın ABD dışındaki en büyük mühendislik merkezine ev sahipliği yapan Londra'da, 4 binden fazla Meta çalışanı bulunuyor. Teknoloji devinin Londra'daki ekibi, içerik üreticilerin yaptığı paylaşımlardan para kazanmalarına yardımcı olmak için çalışmalar yürütüyor. Aynı ekip, platformun Çin merkezli rakibi TikTok'a benzer özellikler geliştirerek TikTok'un büyümesini durdurmaya da çalışıyor.

INSTAGRAM'IN TİKTOK BENZERİ ÖZELLİKLERİ TEPKİ TOPLAMIŞTI

Öte yandan; Instagram'ın son dönemlerde bünyesine eklediği TikTok benzeri özellikleri protesto etmek isteyen kullanıcılar, kısa bir süre önce "Change.org" üzerinden Instagram'a karşı bir imza kampanyası başlatmıştı. "Instagram'ı yeniden Instagram yapın" sloganıyla yola çıkan kampanya, Kim Kardashian ve Kylie Jenner gibi Kardashian ailesi üyelerinin de içinde bulunduğu birçok ünlü isimden destek toplamıştı. Kampanya görselinde "Instagram'ı yeniden Instagram yapın (TikTok olmaya çalışmaktan vazgeç, sadece arkadaşlarımın tatlı fotoğraflarını görmek istiyorum)" ifadeleri kullanılmıştı.

Yaşanan gelişme sonrası ise Instagram Başkanı Adam Mosseri, imza kampanyasına yönelik yanıt niteliğinde bir açıklama yapmıştı. Eleştirileri resmi Twitter hesabı üzerinden paylaştığı bir video aracılığıyla yanıtlayan Mosseri, paylaşımında video odaklı ana sayfa akışının henüz yeterince iyi durumda olmadığını vurgulamış ve yeni tasarımın, tüm Instagram kullanıcılarına ulaşmadan önce iyileştirilmesi gerektiğini kabul etmişti. Fakat Mosseri, dünya çapında video içeriklerin popülaritesinin artmış olması nedeniyle Instagram'ın giderek artan oranda daha fazla video-merkezli hale geleceğinin altını çizmişti. Gelen tepkiler üzerine ise Mosseri, Casey Newton ile gerçekleştirdiği bir röportajda TikTok benzeri anasayfa akışının testlerinin gelecek haftalarda kademeli olarak durdurulacağını açıklamıştı. Bununla birlikte, kullanıcılara ana sayfada geçici olarak daha az sayıda önerilen gönderi gösterileceği duyurulmuştu.