Instagram, 4 yeni özelliğini duyurdu! Reel süresi uzuyor...

Instagram, platforma ekleyeceği 4 yeni özelliği duyurdu. Yapacağı yeniliklerde daha çok Reels sekmesine odaklanan Instagram, kullanıcı deneyimini daha eğlenceli bir hale getirmeyi ve içerik üreticilerin işlerini kolaylaştırmayı hedeflediğine işaret etti.

Aksam.com.tr

Doğa Yurduneri

Sosyal medya devi Instagram, yaptığı yeni bir duyuruda platforma 4 yeni özellik daha ekleyeceğini açıkladı. Yapacağı yeniliklerde daha çok Reels sekmesine odaklanan platform, kullanıcı deneyimini daha eğlenceli bir hale getirmeyi ve içerik üreticilerin işlerini kolaylaştırmayı hedeflediğine işaret etti. Instagram'a gelecek yeniliklerden en çok dikkat çekeni, Reels süresinin 60 saniyeden 90 saniyeye uzatılması oldu.

Öte yandan şirket, Şubat ayında halihazırda kullanıcıların 60 saniyeden uzun Reels içerikleri çekmesine olanak tanıyan yeni bir özellik üzerinde çalışmaya başlamıştı. Özelliğin kullanıma sunulmasının ardından 'Reels' süresinin, 90 saniyeye uzayacağı ifade edilmişti. Bunun üzerine; Nisan ayı sonlarında da merakla beklenen 90 saniyelik Reels süresi, kısıtlı bir kullanıcı kitlesinin beğenisine sunulmuştu. Özelliğin kullanıma açıldığı grupta yer alan kullanıcılar, Reels oluşturma penceresindeki süre seçenekleri arasında 90 saniye seçeneğini de görmeye başlamıştı.

İŞTE INSTAGRAM'A GELECEK OLAN TÜM YENİLİKLER!

1-90 SANİYELİK REELS VİDEOLARI

Yapılan yeni güncelleme sonrası, Instagram'da Reels süresi tüm kullanıcılar için 60 saniyeden 90 saniyeye çıkarılacak. Bu sayede kullanıcılar, Reels sekmesine 90 saniye uzunlukta videolar atabilmeye başlayacak.

2-YENİ SES KÜTÜPHANESİ

Uygulamaya yeni bir ses kütüphanesi eklenecek. İçerisinde pek çok farklı hazır ses barındıracak olan kütüphanede yer alan ses içerikleri, Reels videolarında kullanılabilecek. Yeni gelen "Sesi içe aktar" özelliği de kullanıcıların videolarına harici kaynaklardan ses eklemesine olanak tanıyacak.

3-REELS İÇİN ANKET ÖZELLİĞİ VE KAYDIRMALI ÇIKARTMALAR

Güncel olarak hikayelerde de kullanılabilen anket özelliği ve kaydırmalı çıkartmalar, artık Reels videolarına da eklenebilecek. Bu sayede Reels içerikleri, çok daha etkileşimli bir hale gelecek. Kullanıcılar, bir Reels videosu oluşturduktan sonra bu videoya anket veya kaydırmalı çıkartmalar dahil edebilecek.

4-REELS İÇİN ŞABLON ÖZELLİĞİ

Instagram, Reels sekmesine hazır şablon özelliği de ekleyecek. Yeni özellik, Instagram kullanıcılarının diğer Reels videolarındaki video formatlarını kopyalayabilmesine olanak tanıyacak. "Şablonlar" seçeneğine tıklayan kullanıcılar, oluşturmak istediği Reels için gerekli olan her şeyin önceden belirlenmiş olduğunu görebilecek. Daha sonra çekilen video, otomatik olarak bu şablona uyarlanacak ve içerik üretme süreci kolaylaşacak.