İnsansı robot Sophia'dan NFT hamlesi! Koleksiyonunu yayınladı...

Suudi Arabistan'da vatandaşlık alarak dünyanın vatandaşlık kazanan ilk robotu olan insansı robot Sophia, ‘Baby Singularities' adlı NFT koleksiyonunu OpenSea üzerinden yayınladı. Sophia'nın, söz konusu NFT projesi için sanatçı Percy Lau ile iş birliği yaptığı ifade edildi.

Aksam.com.tr

Doğa Yurduneri

Hong Kong merkezli robotik şirketi 'Hanson Robotics' tarafından geliştirilen ve 2016 yılında görücüye çıkarılan insansı robot Sophia, 'Baby Singularities' adlı NFT koleksiyonunu OpenSea üzerinden yayınladı. Sophia'nın, söz konusu NFT projesi için sanatçı Percy Lau ile iş birliği yaptığı ifade edildi. Suudi Arabistan'da vatandaşlık alarak dünyanın vatandaşlık kazanan ilk robotu olan Sophia, daha çok "Tonight Show" ve "Good Morning" Britain programlarına katılmasıyla ünlenmişti.

Aktarılan detaylara göre; Sophia tarafından piyasaya sürülen NFT koleksiyonundaki parçaların her biri, uzak bir geleceğin bir tahminini ortaya koyan tasarımlar barındırıyor. Koleksiyondaki parçalardan satın alan NFT sahiplerine, Sophia'nın yapay zeka ve 'metaverse' evrenlerine özel erişim hakkı verilmesi planlanıyor.

SOPHIA, KENDİ SANAT ESERİNİ NFT OLARAK 688 BİN 888 DOLARA SATMIŞTI

Öte yandan; insansı robot Sophia, 2021 yılının Mart ayında da kendi yarattığı dijital sanat eserini NFT olarak 688 bin 888 dolara satmıştı. Söz konusu eser, NFT olarak satılan ilk robot yapımı sanat eseri olmuştu. Eseri satın alan kişinin kimliği paylaşılmamıştı. Sophia, 12 saniye uzunluğundaki ve MP4 formatındaki 'Sophia Instantiation' adlı eseri İtalyan sanatçı Andrea Bonaceto ile iş birliği içerisinde ortaya çıkarmıştı. Sophia'nın geliştiricisi David Hanson, konuya ilişkin açıklamasında açık artırmada oldukça hızlı bir biçimde teklif verildiğini ve söz konusu hızı şaşkınlıkla izlediğini dile getirmişti.