İnsansı robot Asimo emekli oldu! İşte son gösterisi...

Honda tarafından 2000 yılında tanıtılan dünyaca ünlü insansı robot Asimo, kısa bir süre önce son gösterisini gerçekleştirerek emekliye ayrıldı. 130 santimetre boyundaki ve 48 kilogram ağırlığındaki Asimo, gerçekleştirdiği gösteride birçok yeteneğini son bir kez gözler önüne serdi.

Aksam.com.tr

Doğa Yurduneri

Japon otomotiv devi Honda tarafından 2000 yılında tanıtılan ve bugüne kadar sayısız gösteri düzenleyen dünyaca ünlü insansı robot Asimo, kısa bir süre önce son gösterisini gerçekleştirerek emekliye ayrıldı. Honda'nın Tokyo'daki merkezinde son kez sahneye çıkan Asimo, gerçekleştirdiği gösteride kabiliyetlerini son bir kez daha gözler önüne serdi. Dünyaca ünlü insansı robot; son gösterisinde dans etti, futbol kabiliyetlerini gösterdi, beş parmağıyla işaret dili kullandı ve kahve servisi yaptı.

Honda, Asimo'yu müzesinde sergilemeye devam edeceğine işaret etti. Sırtında çanta bulunan bir astronot görünümünde olan Asimo, 130 santimetre uzunluğunda ve 48 kilogram ağırlığındaydı. Hem İngilizce hem de Japonca konuşabilen robot, saatte 9 kilometreye varan hızla koşabiliyordu.

ASİMO, TAM 22 YIL ÖNCE TANITILDI

Öte yandan; Asimo, tam 22 yıl önce tanıtılmıştı. Dünyaca ünlü robotun ilk modeli, iki ayak üstünde yürüme kabiliyetiyle dikkatleri üzerine toplamıştı. İlerleyen yıllarda, robotun 7 farklı versiyonu daha görücüye çıkarılmıştı. Honda, insansı robotunu 2018 yılında geliştirmeyi durdurmuştu.