İngiliz posta servisinden yeni ‘drone' hedefi! 3 yıl içinde hayata geçecek...

İngiliz posta servisi Royal Mail, ülkenin uzak bölgelerine posta teslimatı yapmak için gelecek 3 yıl içerisinde 200'e kadar ‘drone' görevlendirmeyi hedeflediğini açıkladı. Söz konusu ‘drone'ların, Londra merkezli Windracers'ten satın alınacağı ifade edildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Birleşik Krallık'ın posta kurumu Royal Mail, ülkenin uzak bölgelerine posta teslimatı yapmak için gelecek 3 yıl içerisinde 200'e kadar 'drone' görevlendirmeyi hedeflediğini duyurdu. Söz konusu 'drone'ların, Londra merkezli Windracers'ten satın alınacağı ifade edildi. 'Drone' ile posta teslimatı hizmetinin, uygulamaya geçmek için hala Birleşik Krallık Sivil Havacılık Dairesi'nden onay beklediğinin de altı çizildi.

Aksam.com.tr'nin BBC'den aktardığı habere göre; Royal Mail, 3 yıl içerisinde 50 yeni rotada 'drone' ile posta teslimatı yapmaya başlamayı amaçlıyor. Hizmetin ulaşacağı ilk bölgeler arasında Scilly Adaları, Orkney Adaları, Shetland Adaları ve Hebridler'in de bulunacağı belirtiliyor.

'DRONE' SAYISI, 500'E ÇIKACAK

İngiliz postacılık devi, tüm Birleşik Krallık'ta teslimat için kullandığı 'drone' sayısını nihayetinde 500'e çıkarmayı hedefliyor.

Öte yandan; Royal Mail, 'drone' ile posta teslimatı hizmetini geçen yıl test etmeye başlamıştı. Otopilot sistemine sahip olan çift motorlu 'drone'ların, 100 kilograma kadar yük taşıyabildiği biliniyordu.