İngiliz ordusunun sosyal medya hesaplarına siber saldırı! Kripto para yine sahnede...

İngiliz ordusunun YouTube kanalı ve resmi Twitter hesabına siber saldırı düzenlendi. Hesapları kısa bir süreliğine ele geçiren bilgisayar korsanları, söz konusu siber saldırı faaliyeti aracılığıyla kripto para dolandırıcılığı yapmaya çalıştı.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

İngiltere ordusunun YouTube kanalı ve resmi Twitter hesabı siber saldırıya uğradı. Hesapları kısa bir süreliğine tamamen kontrol altına almayı başaran bilgisayar korsanları, söz konusu siber saldırı faaliyeti aracılığıyla kripto para dolandırıcılığı yapmaya çalıştı. Yaşanan gelişme sonrası; İngiltere Savunma Bakanlığı, konuya ilişkin bir açıklama yayınladı. Saldırının farkında olduklarına işaret eden yetkililer, olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğünü dile getirdi. Siber saldırı sırasında para kaybı yaşanıp yaşanmadığı, hesapların nasıl çalındığı veya bilgisayar korsanlarının kim oldukları ise henüz açıklanmadı.

Aksam.com.tr'nin The Verge'den aktardığı habere göre; Twitter hesabını ele geçiren bilgisayar korsanları, başlangıçta doğrudan hesabın profil fotoğrafını ve kullanıcı adını değiştirdi. Hesaba "pssssd" ismini veren korsanlar, profil fotoğrafı olarak "The Possessed" isimli bir NFT koleksiyonunu kullandı. Daha sonra, hesap üzerinden paylaşımlar yapılmaya başlandı. Söz konusu paylaşımlar, takipçileri hediye NFT vaadiyle sahte bir internet sitesine yönlendirmeye çalıştı.

SİBER SALDIRI SIRASINDA, İNGİLİZ ORDUSUNUN YOUTUBE KANALI DA ELE GEÇİRİLDİ

Siber saldırı sırasında, benzer şekilde İngiliz ordusunun YouTube kanalı da ele geçirildi. Kanaldaki tüm içerikleri silen bilgisayar korsanları, kanal ismini "Ark Invest" olarak değiştirdi. Ark Invest'in, gerçekte bir yatırım danışmanlığı şirketi olduğu biliniyordu. Daha sonra, kanalda çok sayıda video paylaşıldı.

Videolarda, kripto parayı destekledikleri bilinen dünyaca ünlü iş insanları Elon Musk ve Jack Dorsey'nin geçmişte verdikleri röportajlar kullanıldı. Kanal üzerinden ayrıca, bir canlı yayın da açıldı. Açılan canlı yayın, binlerce kişiye ulaştı.