TikTok'un yeni gizlilik sözleşmesi güvenlik nedeniyle eleştiri yağmuruna tutuldu

TikTok gizlilik sözleşmesinde tıpkı WhatsApp gibi değişikliğe gitti. Güvenlik nedeniyle eleştirilen yeni güncelleme sonrası, kullanıcıların yüz ve ses verileri de dahil olmak üzere biyometrik verilerini toplanacak.

TikTok çılgınlığı tüm dünyada fırtına gibi esmeye devam ediyor. Her gün binlerce farklı video içeriği TikTok'ta paylaşılırken, popüler platform hakkında yapılan bir değişiklik gündeme geldi.

Sabah'ta yer alan habere göre; TikTok'un sahibi ByteDance, gizlilik sözleşmesinde değişikliğe gitti. Söz konusu değişiklikle birlikte kullanıcıların yüz ve ses verileri de dahil olmak üzere biyometrik verilerini toplayacak. Bu durum ise güvenlik nedeniyle eleşti yağmuruna tutuldu.

TikTok, genellikle güvenlik gerekçeleri ve kullanıcıların bilgilerini Çin hükümetine vermekle eleştiriliyor.

FACEBOOK'A ÇİFTE SORUŞTUMA

TikTok yeni kararlar alırken bir diğer sosyal medya platformu Facebook'a ise çifte soruştuma açıldı. Avrupa Birliği (AB) ve İngiltere, Facebook'a karşı rekabet soruşturması başlattı.

Avrupa Komisyonu, 3 milyar kullanıcısı bulunan Facebook'un reklam servisinin rekabet ihlali yapıp yapmadığını soruşturacak.

MİLYARLARCA DOLAR CEZA ÖDEYEBİLİR

Sosyal medya devinin elindeki kullanıcı verileri sayesinde reklam piyasasında kendisine avantaj sağladığı ve haksız rekabete yol açtığı iddia ediliyor.