İkinci nesil AirTag yolda! Satışları artıyor…

Ünlü Apple analisti Ming-Chi Kuo tarafından ortaya atılan yeni bir iddia, Apple'ın ikinci nesil AirTag modelini geliştirmeye başladığına işaret etti. Apple, 2021 yılında yaklaşık 20 milyon adet AirTag satmıştı.

Aksam.com.tr

Doğa Yurduneri

ABD merkezli teknoloji devi Apple'a ilişkin gelişmeleri önceden sızdırmasıyla ünlenen analist Ming-Chi Kuo, Apple'ın ilk nesilde giderek artan satış rakamları nedeniyle ikinci nesil AirTag modelini geliştirmeye başladığını iddia etti. AirTag satışlarının, ilk sevkiyattan bu yana önemli bir artış gösterdiği belirtildi. Apple'ın 2021 yılında yaklaşık 20 milyon adet AirTag satışı gerçekleştirdiği biliniyordu.

Aktarılan detaylara göre; analistler, Apple'ın 2022 yılında 35 milyon adet AirTag satmasını bekliyor. Ming-Chi Kuo, satışların bu şekilde artmaya devam etmesi durumunda ikinci nesil AirTag'in de piyasaya sürüleceğine işaret ediyor.

APPLE, AIRTAG'İ 2021 YILINDAKİ 'SPRING LOADED' ETKİNLİĞİNDE TANITMIŞTI

Öte yandan; AirTag, ilk kez 2021 yılında Apple tarafından düzenlenen 'Spring Loaded' etkinliğinde tanıtılmıştı. Temel olarak bir konum takip cihazı olan ve gücünü 'U1' işlemciden alan cihaz, diğer konum takip işlevi gören ürün ve hizmetlere kıyasla çok daha kararlı ve doğru bir konum takibi yapmayı vadetmişti. Apple'ın 'Find My (Bul)' uygulaması ile uyumlu bir biçimde çalışan AirTag ile kullanıcıların, kaybolmasını istemedikleri eşyaların yerini kolaylıkla bulabildiği ifade edilmişti.

Paylaşılan diğer bilgilere göre; oldukça küçük bir boyutta gelen AirTag'ler, daire şeklindeki tasarımı ile dikkat çekiyor. İç kısmı mat gri olan cihazın dış kısmında ise gümüş renk öne çıkıyor. Küçüklüğü ve tasarımı sayesinde anahtarlıktan bavula pek çok eşyada kullanılabilen cihazın, sadece eşyaların konumunu takip ettiği ifade ediliyor. Apple, bu sayede gizliliğe ilişkin endişeleri de ortadan kaldırıyor. Ürün, takılı olduğu eşyanın yerini tam olarak belirleyebiliyor ve sesli uyarılarla kullanıcıları uyarıyor.