iki gün aranan hacker Bakan Varank çıktı!

Teknofest Hack Karadeniz'de yarışan ‘beyaz hacker'ların bir dizi şifreyi çözerek 2 gün boyunca ulaşmaya çalıştığı ‘siyah hacker'ların, Bakan Varank ile Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Koç olduğu ortaya çıktı.

Teknofest Hack Karadeniz'de yarışan 'beyaz hacker'ların bir dizi şifreyi çözerek 2 gün boyunca ulaşmaya çalıştığı 'siyah hacker'ların, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç olduğu ortaya çıktı. Bu yıl 5'incisi düzenlenen Hack Karadeniz Yarışması'nda, yazılımların güvenlik açıklarını bularak elde edilen ipuçlarıyla olası hackerlerin yerini tespit etmek amaçlandı. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi'ndeki yarışmaya 29 ülkeden 380 ekip katıldı.

KAFEDE YAKALANDILAR!

Amaçları siyah hackerları yakalamak olan Hack Karadeniz'in beyaz hacker takımları, Zonguldak Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleriyle hareket etti. Siyah hackerların telefonlarını takip ederek Zonguldak'ta bir kafede olduğunu belirleyen yarışmacılar, polislerle hücumbota binerek, kafeye geldi. Yarışmacılar, siyah kapüşonlu kıyafetleri olan 2 kişiyi buldu. Bu kişilerin Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç olduğunu gören yarışmacılar şaşkınlık yaşadı.