IKEA, İsveç'teki müşterilerine abonelik hizmeti üzerinden temiz enerji satacak

İsveçli mobilya markası IKEA, İsveç'teki müşterilerine Strömma isimli bir abonelik hizmeti üzerinden temiz enerji satmaya başlayacağını açıkladı. Kullanıcıların, söz konusu hizmet aracılığıyla evlerine sertifikalı bir biçimde güneş veya rüzgar kaynaklı elektrik enerjisi temin edebileceği kaydedildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

İsveçli mobilya markası IKEA, İsveç'teki müşterilerine Strömma isimli bir abonelik hizmeti üzerinden temiz enerji satmaya başlayacağını açıkladı. Hizmetin, abonelik ücreti henüz belirtilmedi. Fakat belirlenen ücreti ödeyen kullanıcıların, söz konusu hizmet aracılığıyla evlerine sertifikalı bir biçimde güneş veya rüzgar kaynaklı elektrik enerjisi temin edebileceği ifade edildi. Temin edilen enerjinin kullanımının, bir mobil uygulama aracılığıyla takip edilebileceğinin de altı çizildi.

Aksam.com.tr'nin Engadget'tan aktardığı habere göre; şirket, temiz enerji hizmetinin başka ülkelere genişletilip genişletilmeyeceğine dair herhangi bir açıklama yapmadı. Fakat dünyaca ünlü mobilya markası, açıklamasında 2025 yılına kadar tüm 'Ingka Grup' pazarlarında yenilenebilir enerji kullanılması ve üretilmesini mümkün kılmayı hedeflediğine işaret etti. Şirketin, halihazırda güneş panelleri sattığı da biliniyordu.

IKEA, DAHA ÖNCE DE ÇEVRE DOSTU HAMLELERLE GÜNDEME GELMİŞTİ

Öte yandan; IKEA, daha önce de çevre dostu hamlelerle gündeme gelmişti. Şirket, kısa bir süre önce LED kaynaklı olmayan ışıkların satışını durdurmuş ve şarj edilemeyen alkalin pil kullanımını yakında bırakacağını açıklamıştı. Dünyaca ünlü mobilya markası ayrıca, bir İsveç şehrini sürdürülebilir bir topluluk haline getirmeyi planlıyordu.