Huawei, ilk elektrikli otomobil modelinin çıkış tarihini açıkladı: 6 binden fazla ön sipariş aldı

Çin merkezli teknoloji devi Huawei, ilk elektrikli otomobil modeli “AITO M5”in çıkış tarihini açıkladı. Bugüne kadar 6 binden fazla ön sipariş alan elektrikli SUV modelinin, bin 100 kilometrenin üzerinde menzil sunacağı ifade edildi. Şirket, aracın bu yılın Mart ayında yollara ineceğine işaret etti.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Çin merkezli teknoloji devi Huawei, tanıtım etkinliğinde teslimatlarının 2022 yılı içerisinde yapılacağını duyurduğu ilk elektrikli otomobil modeli "AITO M5"in çıkış tarihini açıkladı. Bugüne kadar 6 binden fazla ön sipariş alan elektrikli SUV modelinin, bu yılın Mart ayında tüketicilerle buluşacağı kaydedildi. Otomobilin, "SERES" ile yapılan iş birliği kapsamında hazır sistemler ve fabrikalar kullanılarak bu denli hızlı üretilebildiğinin de altı çizildi.

Aktarılan detaylara göre; Huawei AITO M5, hibrit bir sistem ile kullanıcı beğenisine sunuluyor. Araç, yakıttan elektrik üretip bu elektrikten güç alıyor. Bu nedenle, standart içten yanmalı motora sahip aracın yine de benzin istasyonunun yolunu tutması gerekiyor. Aracın 40 kWh kapasitesindeki bataryası, 45 dakika içerisinde yüzde 20 seviyesinden yüzde 80'e çıkabiliyor. Tek şarjla bin 100 kilometre menzil sunan otomobil, geniş iç hacim vaadiyle geliyor.

Tamamen hayalet gösterge ekranı bulunan SUV modelinin 15.9 inç büyüklüğündeki multimedya ekranı ise yüzde 90 ekran-gövde oranı ve 2K çözünürlük sunuyor. Araç ayrıca, Huawei tarafından geliştirilen HarmonyOS işletim sistemiyle tüketici beğenisine sunuluyor. AITO M5'in Türkiye'ye gelip gelmeyeceği ise henüz bilinmiyor.

HUAWEI AITO M5, BİRKAÇ FARKLI PAKET HALİNDE SATIŞA SUNULACAK

Öte yandan; Huawei AITO M5, birkaç farklı paket halinde satışa sunulacak. Arkadan itişli standart model, 40 bin dolarlık bir fiyat etiketine sahip olacak. Aracın 4x4 versiyonu ise 44 bin dolardan satışa çıkacak. 4x4'ün tüm teknolojik özelliklerinin üst düzey tutulduğu bir versiyonu da piyasaya sürülecek. Bu amiral gemisi model ise 50 bin dolarlık bir fiyat etiketiyle tüketicilerle buluşacak.