Huawei, ikinci nesil elektrikli otomobilini tanıttı! Koltuklar sıfır yer çekimi sunuyor...

Huawei'nin otomotiv birimi AITO, M7 isimli ikinci nesil elektrikli SUV modelini tanıttı. Huawei'nin yeni elektrikli otomobili, 47 bin 800 dolardan başlayan fiyatlarla geldi.

Aksam.com.tr

Doğa Yurduneri

Geçen yıl Çinli otomobil üreticisi Seres ile iş birliği yaparak AITO markasını kuran Huawei, 2022 yılı başında AITO M5 isimli elektrikli otomobil modelini de tanıtmıştı. Araç, ilk 5 gününde 6 bin sipariş almıştı. Huawei çatısı altında faaliyetlerini sürdüren AITO, M5'in yakaladığı başarı ardından ikinci nesil elektrikli SUV modeli M7'yi de görücüye çıkardı. Üst düzey özellikler donatılan ve 6 koltuklu bir tasarıma sahip olan aracın, 47 bin 800 dolar ila 56 bin 800 dolar arasında değişen fiyatlarla satışa sunulacağı belirtildi.

Aktarılan detaylara göre; AITO M7, LED gündüz aydınlatması ve düz çizgili bir ızgarayla geliyor. Gövdeye gömülü kapı kolları bulunan aracın arka kısmında da özel bir aydınlatma sistemi yer alıyor. Huawei tarafından geliştirilen HarmonyOS Akıllı Kokpit'i kullanan aracın iç gövdesinde ise 10,25 inç boyutunda kavisli bir LCD multimedya ekranı bulunuyor. Bu panel üzerinden Huawei Video, Huawei Music, NetEase Cloud Music ve Himalaya gibi bilgi-eğlence uygulamalarının tümüne erişilebiliyor.

Bununla birlikte, otomobildeki HarmonyOS yazılımı sayesinde araç; Huawei akıllı telefonlar, akıllı saatler ve tabletlerle kolaylıkla eşleştirilebiliyor ve anlık veri aktarımı yapılabiliyor. Bu sayede Huawei marka bir akıllı telefondaki her şey, AITO M7'de de görülebiliyor. Araçtaki yerleşik sesli asistan sayesinde ise sürücüler, tüm kontrolleri sesli komutlar aracılığıyla gerçekleştirebiliyor.

HUAWEI'NİN YENİ OTOMOBİLİ, 4 TELEFONU AYNI ANDA ŞARJ EDEBİLİYOR

Huawei'nin DriveONE teknolojisini kullanan AITO M7, yakıtı yalnızca elektrik motorunu şarj etmek için kullanıyor. Araç, tek şarjla 1.100 kilometre menzil sunuyor. Araç gövdesinde, 2 adet 40W gücünde kablosuz şarj pedi ve 2 adet 66W destekli kablolu şarj girişi yer alıyor. Bu sayede otomobil, aynı anda 4 elektronik cihazı birden şarj edebiliyor.

Huawei'nin yeni otomobili ayrıca, sıfır yer çekimi özelliğiyle geliyor. Sektörde bir ilk olan özellik, koltuğun yan tarafına bir kez dokunulmasıyla kullanılabiliyor. Bu sayede koltuk açısı, 113 dereceye ayarlanıyor. Huawei mühendisleri, koltuğa oturan bir kişinin vücudundaki tüm basıncın dengeleneceğine ve otomobildeki sarsıntının etkilerinin sıfıra indirileceğine işaret ediyor.