Huawei akıllı saatlere deprem uygulaması geldi: Deprem anında saatten konum gönderilecek

AKUT (Arama Kurtarma Derneği) tarafından kullanıma sunulan ‘Güvendeyim' isimli deprem uygulaması, yeni nesil Huawei akıllı saatlere geldi. Kullanıcıların, artık saatleri aracılığıyla deprem anında yakınlarına konum verilerini ve güvende olduklarına dair bilgileri gönderebilecekleri ifade edildi.

Aksam.com.tr

Doğa Yurduneri

Çin merkezli teknoloji devi Huawei, AKUT (Arama Kurtarma Derneği) tarafından kısa bir süre önce kullanıma sunulan 'Güvendeyim' isimli mobil deprem uygulamasının yeni nesil akıllı saatlerine geldiğini duyurdu. Huawei'nin kendi geliştirdiği 'HarmonyOS' işletim sistemine uyarlanan uygulama, Huawei Watch GT2 Pro ve Huawei Watch GT3 akıllı saat modellerinde kullanıcı beğenisine sunuldu.

Aktarılan detaylara göre; 'Güvendeyim' uygulaması, 'Huawei Sağlık' mobil uygulaması üzerinden akıllı saatlere yüklenebilecek. Bu sayede kullanıcılar, yakınlarına deprem anında akıllı saatleri üzerinden konum verilerini gönderebilecek ve güvende olup olmadıklarını bildirebilecek.

Diğer yandan; kullanıcıların, bazen deprem anında telefonlarına ulaşmasının imkansız hale geldiği biliniyordu. Bu nedenle söz konusu uygulamanın bir akıllı saatte kullanıma sunulmasının, oldukça hayati olduğu ifade edildi.

AKUT'UN 'GÜVENDEYİM' UYGULAMASI NE İŞE YARAR?

Daha önce yalnızca 'iOS' ve 'Android' işletim sistemi kullanıcıları tarafından indirilebilen 'Güvendeyim' uygulaması, kullanıcıların deprem sırasında yakınlarıyla iletişime geçmesini mümkün kılıyor. Akıllı telefona da indirilebilen uygulamada, seçilen telefon numaraları sisteme kaydediliyor.

Bu sayede kullanıcılar, deprem anında uygulamaya girip 'Güvendeyim' butonuna tıkladıklarında uygulama, önceden kaydedilen numaralara otomatik olarak mesaj ve konum bilgisi gönderiyor. Uygulamanın SMS üzerinden iletişime geçmesi nedeniyle kullanıcılar, internet kesintilerinden de etkilenmiyor.