HİSAR savunma sistemi nedir?

HİSAR savunma sistemi nedir? sorusunun yanıtı gündemde yoğun olarak araştırılıyor. Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir katıldığı programda, ''Büyük bir müjde olarak şunu söyleyebiliriz. Hisar A ve O sistemlerimiz inşallah sahada olacaklar.

HİSAR A, HİSAR O sistemi özellikleri gündemde yoğun olarak araştırılıyor. Savunma Sanayi Başkanı Demir, HİSAR hava savunma sisteminin bir haftaya sahada olacağını duyurdu. HİSAR savunma sistemi ile ilgili aramalar yoğunlaştı. 

HİSAR SAVUNMA SİSTEMİ NEDİR?

HİSAR, yerden havaya füzeli bir hava savunma sistemi grubudur. Grup içinde, alçak irtifa hava savunma füzesi sistemi HİSAR-A, orta irtifa hava savunma füzesi sistemi HİSAR-O ve uzun menzilli hava ve füze savunma sistemi HİSAR-U yer alır. Sistemler, Aselsan ve Roketsan liderliğinde 2007'den itibaren geliştirilmektedir.

Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir CNN Türk'e yaptığı açıklamalarda İHA ve SİHA’larla ilgili şu bilgileri paylaştı:

Operasyona kalkan İHA’larımız buradan kalkıyor. Harekat merkezimize veri sağlayan bir mekan burası bütün amaç sahada Mehmetçiğimizin güçlü olması için gerekli desteği sağlamak.

Sürü SİHA’ların da AR’GE’si yapılıyor. GPS’ten bağımsız otonom çalışabilecek bu SİHA’lar. Türkiye bu anlamda bir ivme yakaladı ve bu ivme de en iyisi olmak bizim görevimiz.

Havadan havaya silahlarımız vardı onlardan biriyle düşürüldü Suriye’de düşürülen uçaklar.

HİSAR O ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

HİSAR-O (Orta İrtifa Hava Savunma Füze Sistemi), Mercedes Zetros şasisine monte edilmiş dikey bir lançerden oluşur.

Minimum menzil: 3 km

Maksimum menzil: 25+ km

Minimum irtifa: 50 metre

Maksimum irtifa: 15 km