Her 100 şirketten 85'i siber saldırı mağduru

Salgın döneminde dijitalleşmeyle birlikte siber tehditler de artarken, her 100 şirketten 85'inin yılda en az bir kez siber saldırıya maruz kaldığı bildirildi.

AA

Kron'dan yapılan açıklamaya göre, insan hayatının birçok noktasında kullanılan teknolojiler, hem günlük rutin işleri hızlandırıyor hem de hayatı kolaylaştırıyor.

Eğitim, sağlık, enerji, kamu kuruluşları ve özel sektöre kadar hemen her sektörde dijitalleşmenin etkileri salgınla birlikte çok hızlı bir şekilde deneyimleniyor. Her alanda gelişen teknoloji, siber tehditleri de beraberinde getiriyor. Gelişen teknolojiyle çeşitlenen platformlardan bilginin ulaşılabilirliği, artan güvenlik açıkları ve bu açıklara savunmasız kalınması ise kötü amaçlı faaliyetlerin artmasına neden oluyor.

Her yıl Dünya Ekonomik Forumu tarafından yayımlanan Küresel Risk Raporu'nda, siber tehditlerin, küresel çapta en büyük risklerden biri haline geldiği belirtiliyor. Raporda, siber güvenlik açıklarının yüzde 95'inin insan hatalarından kaynaklandığı ve bu alanda profesyonel insan kaynağı açığının 3 milyonu bulduğu ifade ediliyor.