Haziran ayının en çok indirilen mobil oyunları belli oldu! İşte tam liste...

Pazar analiz şirketi Sensor Tower, Haziran ayının en çok indirilen mobil oyunlarını açıkladı. Rapora göre; Subway Surfers, geçen ay tüm platformlarda en çok indirilen mobil oyun oldu. Listenin ilk 5 sırasında; Subway Surfers'ı sırasıyla Garena Free Fire, Stumble Guys, Bridge Race ve Dessert DIY takip etti.

Aksam.com.tr

Doğa Yurduneri

Pazar analiz şirketi Sensor Tower, kısa bir süre önce yayınladığı yeni bir raporda Haziran ayının en çok indirilen mobil oyunlarını açıkladı. Rapora göre; Kiloo ve SYBO Games tarafından geliştirilen Subway Surfers, geçen ay tüm platformlarda en çok indirilen mobil oyun oldu. Toplam 26 milyon kez indirilen oyuna, en çok yüzde 14,7'lik bir payla Hindistan ve yüzde 10,2'lik bir payla ABD ilgi gösterdi.

Genel listenin ikinci sırasına ise Garena Free Fire yerleşti. Popüler oyunun indirilme sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 26,9'luk bir artış gösterdi. Rapor, oyunun Haziran ayında toplam 24,7 milyon indirilme sayısına ulaştığını belgeledi. Oyunu en çok indiren ülkeler ise Hindistan ve Endonezya oldu. Listede; Garena Free Fire'ı sırasıyla Stumble Guys, Bridge Race, Dessert DIY, Ludo King, Bucker Crusher, Race Master 3D, Fill The Fridge ve Diablo Immortal takip etti.

KÜRESEL MOBİL OYUN PAZARINDA İNDİRME SAYISI YÜZDE 2,2 ARTTI

Sensor Tower, AppStore ve Google Play Store'un ayrı ayrı en çok indirilen mobil oyunlarını da listeledi. Diablo Immortal, Haziran ayında AppStore'un en çok indirilen oyunu olurken Google Play Store kullanıcıları, geçen ay en çok Garena Free Fire'ı indirdi. Subway Surfers ise her iki listede de ikinci sıraya yerleşti.

Öte yandan; küresel mobil oyun pazarı, Haziran ayında AppStore ve Google Play Store'da toplam 4,6 milyar indirme sayısına ulaştı. Bu sayının, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,2'lik bir artışa tekabül ettiği belirtildi. Toplam indirmelerin yüzde 18,4'ünü oluşturan Hindistan, geçen ay mobil oyunlara en çok ilgi gösteren ülke oldu. Hindistan ağındaki kullanıcılar, 844,8 milyon indirme sayısına ulaştı. Sıralamada Hindistan'ı, yüzde 9'luk bir pay ile ABD ve yüzde 8'lik bir pay ile Brezilya takip etti.