HAVELSAN İleti nereden ve nasıl indirilir? HAVELSAN İleti nedir, özellikleri neler?

Havelsan'ın geliştirdiği İleti uygulaması kamuda kullanılmaya başlandı. WhatsApp'ın zorunlu güncelleme politikası sonrası alternatif anlık mesajlaşma ve konuşma uygulamaları aranır oldu. Günümüzde yer alan mesajlaşma uygulamalarından daha güvenli olmasıyla ön plana çıkan HAVELSAN İleti nedir, özellikleri neler? İleti nereden ve nasıl indirilir?

İleti uygulaması HAVELSAN tarafından geliştirilip kullanıcılara sunuldu. Gündemin en çok konuşulan ve tartışan konusu olan WhatsApp'ın zorunlu güncellemesi sonrası alternatif mesajlaşama uygulamaları aranmaya başlandı. Anlık mesajlaşma ve görüntülü görüşmelere yazılımsal olarak korunan ve daha güvenli olan HAVELSAN İleti nedir, özellikleri neler? İleti nereden ve nasıl indirilir?

HAVELSAN 'IN GELİŞTİRDİĞİ İLETİ NEDİR?

Teknolojinin gelişmesi ve özellikle mobil teknolojilerin yaygınlaşması beraberinde siber saldırıların da sayısının artmasına neden olmaktadır. Artan bu saldırı tehditleri ile birlikte, mobil platformlardaki iletişim ve bilgi güvenliğinin önemi de artmaktadır.

Günümüzde en çok tercih edilen popüler anlık mesajlaşma uygulamalarının sağladığı güvenlik önlemlerine ek olarak, HAVELSAN ileti, kullandığı Beyaz Kutu Kriptografi Kütüphanesi sayesinde kişisel anahtarlar yazılımsal olarak korunmakta ve anahtarların ele geçirilmesi engellenmektedir. Bu özelliği ile ileti güvenlik açısından diğer anlık mesajlaşma uygulamalarından bir adım öne çıkmaktadır.

Kurumsal iletişimde bilgi güvenliğini sağlamak ve iletişim sağlanırken verilerin üçüncü şahısların eline geçmesini engellemek için HAVELSAN ileti, kurumun kendi sunucularında çalışmaktadır. Yönetim konsolu ile kullanıcı ilklendirme, kurumsal grup oluşturma gibi işlemler kurum tarafından gerçekleştirilebilmektedir.

TEMEL ÖZELLİKLER NELERDİR?

Karşılıklı Anlık Mesajlaşma

Güvenli Sesli ve Görüntülü Görüşme

Medya ve Lokasyon Paylaşımı

Kurum/Firma Sunucularına Kurulum

Yönetim Konsolu Aracılığı ile

Kullanıcı İlklendirme

Kurumsal Grup Yönetimi

Uygulama Güncelleme Yönetimi

Hata Ayıklama Kayıtları

İLETİ NEREDEN VE NASIL İNDİRİLİR?

İleti ürününde, uygulama mağazaları (Google PlayStore, Apple Store ve benzeri) kullanılmadan uygulama yüklenebiliyor ve güncelleme yapılabiliyor.

Telegram son görülme nasıl kapatılır? Telegram grup oluşturma, yönetme ve silme nereden ayarlanır?

BİP uygulaması kimin, ücretli mi? BİP nedir, nasıl indirilir?